Hon blir ny redaktionschef på Norran

Helena Strömbro Ershag har utsetts till ny redaktionschef och ansvarig utgivare för Norran i Skellefteå. ”Jag hoppas att min erfarenhet från idéarbete, affärsutveckling, organisationskultur och ledarskap kan bidra till att bygga ett starkt redaktionellt team och värdera upp den lokala journalistiken ytterligare”.

16 mars 2020 15:14

Helena Strömbro Ershag kommer senast från jobbet som innovationsledare och platsansvarig på företagsinkubatorn Go Business. Helena var dessförinnan strateg på varumärkesbyrån Krux, men startade sin karriär på just Norran.

– Det var tack vare Norran som jag flyttade till Skellefteå en gång i tiden. Då var jag journalistpraktikant, och sen blev jag kvar i stan och har jobbat för Skellefteås utveckling i flera olika roller. När jag nu 17 år senare får komma tillbaka till Norran-huset för att leda redaktionen känns det som att cirkeln är sluten, säger Helena Strömbro Ershag.

Mats Ehnbom, vd och publicistisk chef, Norr Media, kommenterar rekryteringen:

– Norran, som är ett av Sveriges starkaste varumärken på sin marknad, får med Helena en erfaren och kompetent journalist och förändringsledare i en tid då utveckling står högst upp på dagordningen för vår bransch. Hon passar Norran som hand i handske, en perfekt matchning.

– Med sina erfarenheter och sitt breda kunnande kommer Helena också att vara ett välkommet tillskott för Norr Medias företagsledning.

Helena Strömbro Ershag tillträder den nya tjänsten i en tid då Skellefteå genomgår en historisk expansionsfas.

– Skellefteå är inne i en period av stor utveckling och förändring, och det behövs en stark journalistisk produkt som fristående kan skildra det. Min vision är att Norran ska bli ännu bättre på att förklara hur samhället hänger ihop och sätta saker i sitt sammanhang, så att människor kan få en bättre förståelse för vad som händer och varför. Vi har ett stort ansvar att motverka en svartvit samhällssyn och visa på möjligheterna, men också att peka på sådant som inte fungerar, säger hon och fortsätter:

– Att vi nu tillhör Norr Media ger oss mer kraft att fokusera på det som är viktigt för att göra det här riktigt bra. Norran har redan gjort ett stort förändringsarbete, och jag hoppas att min erfarenhet från idéarbete, affärsutveckling, organisationskultur och ledarskap kan bidra till att bygga ett starkt redaktionellt team och värdera upp den lokala journalistiken ytterligare.

Helena Strömbro Ershag tillträder tjänsten den 6 april.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norrbottens Affärer