Historiskt år för modulföretaget

Utvecklingen har vänt för Box modul i Piteå och de har fått sin största order hittills.

11 juni 2019 14:06

Snart har det gått två år sedan företageren Peter Nordlund räddade det sjunkande företagsskeppet Box modul. Han har tillsammans med de anställda och ett nytt reklamkoncept hållt bolaget flytande och är på väg mot ett rekordår.

– Många skakade på huvudet när jag förvärvade Box modul och trodde inte att det skulle gå att vända företaget, men jag och personalen har trott på Box modul från dag ett. En stororder och ökad efterfrågan hos nya och gamla kunder visar att vi är på rätt väg, säger vd:n Peter Nordlund i ett pressmeddelande.

Under året har 10 nya kunder tillkommit samt en order på 30 miljoner kronor. Den största ordern i företagets 30-åriga historia, motsvarande vad som tidigare varit en årsomsättning. Sedan Peter Nordlund tog över rodret har ett arbete pågått med personalen för att nå ut till fler branscher och länder.

Box modul beräknar också att de kommer göra ett omsättningsrekord på dryga 50 miljoner kronor. Det kommer innebära att de kommer nyanställa totalt tio personer till samtliga avdelningar: konstruktions och design, inköp, sälj och produktion.

– Vi har ett mål om att nå en omsättning på 100 miljoner kronor och fortsätta vara en bra arbetsgivare i Piteå. Mina kollegor gör ett jobb i världsklass, och kan vi växa med samma nivå av kompetens kan vi gå hur långt som helst, säger Peter Nordlund.

Om företaget

Konstruerar, utvecklar, tillverkar och säljer anpassade moduler av egentillverkade sandwichpaneler till företag inom områden som IT & Telekom, försvar, sjukvård, energi och biltest. Exempel på kunder är Infranord, Dynasafe, Metrohm, Eitech, Schneider, Smurfit Kappa, SAAB, Volvo, Porsche, Bosch.

Källa: Box modul

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jenny Stjernström