I går höll Innovationsledarna årsstämma i Stockholm. Vid mötet valdes Helena Karlberg, vd Piteå Science Park, in i styrelsen och det beslutades att just Piteå Science Park blir en nordlig hub för föreningen.

– Piteå Science Park har som mål att bli ledande i Sverige på innovationsledning och detta är ett första steg i den riktningen. Det är viktigt att synliggöra att Piteå och Norrbotten ligger i framkant inom innovation, säger Helena Karlberg.

Innovationsledarna är en ideell förening med syfte att driva frågor som är gemensamma för yrkesverksamma innovationsledare inom alla typer av företag och organisationer i Sverige. Bland medlemmarna finns innovationsledare från Ikea, H&M, Ericsson och Telia.

Som första land i världen har Innovationsledarna i samarbete med RISE tagit fram en certifiering av innovationsledare. Syftet med certifieringen är att professionalisera yrket. Under våren ska flera av Piteå Science Parks anställda certifiera sig.

– Certifieringen lyfter innovationsledarrollen vilken är en mycket viktig yrkesgrupp för att åstadkomma den nödvändiga transformationen och utvecklingen i organisationer för framtiden, säger Helena Karlberg.