Här är Lindbäcks nya delägare

Systrarna Anna Bergsten och Annica Lindbäck kliver in som delägare i Lindbäcks. Ett familjeföretag som fyller 95 år i år.

13 mars 2019 10:20

År 2004 inleddes en generationsväxling i företaget när Stefan Lindbäck och Hans Lindbäck blev delägare. Sju år senare lämnade Erik Lindbäck över VD-posten till Stefan och året därpå fick Hans ta över efter sin far Gösta Lindbäck. Nu är det klart att även deras systrar kliver in som delägare i företaget.

– Vi är stolta och imponerade över utvecklingen så här långt och vi ser verkligen fram emot att vara med på resan framåt, säger Anna Bergsten och Annica Lindbäck.

Anna Bergsten, som bor i Stockholm, går in som delägare och kommer att arbeta i företaget. Hon börjar sin tjänst som digitaliseringschef och kontorschef för Stockholmskontoret i mitten av april. Anna är utbildad civilingenjör med lång erfarenhet inom IT och affärssystem där hon arbetat som utvecklings- och konsultchef de senaste 14 åren.

– Det känns väldigt roligt att bli en del av vårt familjeföretag och jag ser verkligen fram emot att sätta mig in i min nya roll. Med min erfarenhet och kompetens hoppas jag kunna bidra till utvecklingen av företaget vad gäller digitalisering men även mjukare frågor som trivsel och värderingar, säger Anna.

Annica Lindbäck är även hon utbildad civilingenjör och har arbetat som laboratoriechef på DNVGL (norske Veritas) i drygt 20 år. Hon har idag en position som projektledare inom samma koncern. Annica har också internationell erfarenhet och bor i Asker strax utan för Oslo i Norge. Hon går in som delägare och ser fram emot att bli mer aktiv i familjeföretaget.

– Jag har inte varit direkt engagerad i företaget som min bror men jag har hängt med i utvecklingen genom Stefan och Erik och mina besök på företaget. Jag tror att jag kommer att kunna bidra med mina kunskaper och mitt intresse för hållbarhet. Det är en viktig fråga både för företagets konkurrenskraft och för samhället i stort och något jag verkligen känner starkt för, säger Annica.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Laila Bäckström/PT