Här är länets nya advokatbyrå

Efter trettio år i branschen – nu flyttar han hem och startar egen advokatbyrå i Luleå. "Det känns fantastiskt att kunna göra verklighet av sina idéer", säger Jan Lindén, ägare till J.B.L Advokater.

18 januari 2019 07:00

Han är född och uppvuxen i Boden men har bott och jobbat på lite olika ställen i Sverige och utomlands.

– Jag har framför allt bott och jobbat i Stockholm. Men när dottern kom in på basketgymnasiet här uppe 2011 så skaffade jag en lägenhet här. Och då började en tanke att gro. Några kollegor fick mer och mer uppdrag i Norrbotten så jag såg att det fanns en ökande efterfrågan, berättar Jan Lindén.

Efter ett tag bestämde han sig för att sluta pendla upp till Norrbotten, skaffa bostad och starta en egen advokatbyrå – med inriktningen affärsjuridik. Och nu har han precis smugit igång verksamheten.

– Efter alla år i branschen har jag ett brett kontaktnät. Jag har bland annat kopplat ihop mig med en av Sveriges fem största advokatbyråer. Det är en advokatbyrå med cirka 130 jurister som jag kommer att ha ett nära samarbete med. Det är inget exklusivt samarbete utan beroende på behovet kommer jag att samarbeta med lite olika byråer, säger Jan Lindén.

Nu är planen att anställa två jurister till kontoret i Luleå under första året.

– Då blir vi totalt tre affärsjurister här. Målet är att anställa fler med tiden och låta dem åka ned till Stockholm under en viss period och få erfarenhet, utvecklas och bli specialister inom ett specifikt område. Sedan kan de komma tillbaka hit och fortsätta arbetet här, på så vis får vi fler specialister även här uppe i Norrbotten, säger Lindén.

Ambitionen är att inom några år ha anställt upp till fem jurister.

– Det är helt klart en växande marknad i Norrbotten. Affärsjuridik behövs och jag har blivit väldigt positivt bemött när jag besökt olika kommuner i länet.

Hur ser konkurrensen ut?

– Jag ser inte att det blir någon konkurrenssituation till redan befintliga byråer, utan snarare ett komplement.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sabina Nilsson