Här är länets mest snabbväxande företag

P-SW Alltjänst AB från Arvidsjaur är det mest snabbväxande företaget i Norrbotten. Med en omsättningsökning på 735 procent toppar de Tillväxtligan 2019.

5 december 2019 13:43

Varje år presenterar Almi en lista med de tio snabbast växande företagen i länet. Under torsdagen var det dags att avslöja årets lista under en ceremoni på Residenset i Luleå.

Vinnare av Tillväxtligan 2019 är P-SW Alltjänst AB från Arvidsjaur.

– Jag hade inte stått här om jag inte hade haft så bra personal. Det är framför allt dem jag vill tacka för det här priset. Jag vill även tacka de entreprenörer som har gett oss förtroende att köra deras maskiner, säger Per-Stefan Wiklund, ägare och vd.

P-SW Alltjänst AB hyr bland annat ut maskinförare, grävmaskinister och lastbilsförare, de har även bil- och däckverkstad, vedförsäljning och entreprenadverksamhet. Med en omsättningsökning på 735 procent intar de en klar förstaplats på topplistan.

Per-Stefan Wiklund tog emot priset av landshövding Björn O. Nilsson, tillsammans med kollegan och hans “högra hand” Roine Gustafsson.

– Företaget utvecklas hela tiden och vi är inte främmande för att hoppa in och hjälpa till där det behövs, säger Per-Stefan Wiklund.

Andraplatsen på årets lista intas av Riwik Sweden AB från Haparanda, som bland annat jobbar med tillverkning och montage av stål och maskiner, betongelement, komplicerade lyft och konsulting inom arbetsmiljö. Bland kunderna finns LKAB, Metso, Havator, Normek och Yit.

På tredjeplatsen finns fjolårets vinnare ETK Energitekniska Konstruktioner AB från Luleå.

– Det känns jättetrevligt och kul att vara här i år igen, säger vd:n Anders Nyman.

Syftet med Tillväxtligan är att lyfta fram framgångsrika företag som inspiration för andra företag i regionen. Tillväxten mäts som omsättningsökningen det senaste bokslutsåret, baserat på offentlig information från UC Select. Företagen ska ha mellan 5 och 250 anställda och visa ett positivt resultat.

Tillväxtligan 2019, tio i topp:

1. P-SW Alltjänst AB, Arvidsjaur, 735 procent

2. Riwik Sweden AB, Haparanda >475 procent

3. ETK Energitekniska Konstruktioner AB, Luleå >325 procent

4. Miljörivning i Norr AB, Piteå >300 procent

5. TEGAB Bygg & Konsult, Luleå >250 procent

6. Haparanda Fjärrtransporter AB, Haparanda >200 procent

7. Huset AB, Luleå >200 procent

8. Norrlands Industri & Konsult Holding AB, Piteå >150 procent

9. BD Works AB, Luleå >150 procent

10. Dagertun Support & Consulting AB, Luleå >150 procent

Tillväxten mäts som omsättningsökningen det senaste bokslutsåret, baserat på offentlig information från UC Select. Omsättningstillväxten anges i procent.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Emborg