Årets vinnare är Let's go swedish, Linda Olofsson, Lina Hällström och Jessica Bergman. Trion brinner för att hjälpa andra och har genom sitt engagemang bidragit till att hundratals asylsökande i Boden kommit in i samhället.

Utöver sina ordinarie jobb driver de på sin fritid en språkutbildning som fungerar som en väsentlig, social samlingspunkt i vardagen.

– Det känns helt fantastiskt! Det känns jätteroligt att vi får visa vår skola för så många människor, att fler får förstå att det finns så mycket bra verksamhet här i Boden, säger Lina Hällström efter att ha tagit emot priset.

Artikelbild

| Glada. "Det känns helt fantastiskt", säger Linda Olofsson, Lina Hällström och Jessica Bergman som tilldelats det fina priset Årets bodensare.

Var får ni ert driv ifrån?

– Vi vill hjälpa, vi vill göra något. Det är det som driver oss, säger Linda Olofsson.

Vad betyder det här priset för er?

– Det betyder jättemycket. Inte bara för oss och våra elever, utan också för att visa allmänheten hur mycket ideell verksamhet behövs i samhället. Jag tror inte att ett samhälle går runt utan ideell verksamhet, säger Jessica Bergman.

Artikelbild

| Vinnare. Linda Olofsson, Lina Hällström och Jessica Bergman är Årets bodensare 2017.

Det är Norrbottens Media som står bakom priset och syftet är att lyfta fram positiva insatser som gjorts för Boden samtidigt som det skapas förebilder som kan profilera kommunen. Bodensarna har först nominerat sina kandidater varpå juryn valt ut fem finalister som allmänheten sedan fått rösta på. Och flest röster fick alltså Let's go swedish.

Övriga nominerade var: Tommy Johansson, Kenneth Harlin, Rikard Mattsson och Seija Fallemark.