En rad priser delades ut på Bodens Näringslivsgala i helgen. Och ett av de mest prestigefyllda prisen, Årets företagare 2017, gick till ingen mindre än Mattias Hansén på Hanséns Bil & Maskin.

– Det känns jätteroligt. Jag är alltid försiktig och ödmjuk så jag hade inte tagit ut något i förskott. Konkurrensen var dessutom stenhård, säger Mattias Hansén.

Men inte nog med det – han utsågs dessutom till Årets tillväxtföretag.

Artikelbild

| Prisas. Mattias Hansén utsågs i helgen till Årets företagare i Boden 2017. "Det här priset betyder oerhört mycket för mig", säger en glad pristagare.

– Overkligt. Jag är jätteglad.

Folkets pris, Årets bodensare, som delas ut av Norrbottens Media, gick i år till Let's go swedish, Linda Olofsson, Lina Hällström och Jessica Bergman. Trion brinner för att hjälpa andra och har genom sitt engagemang bidragit till att hundratals asylsökande i Boden kommit in i samhället.

Utöver sina ordinarie jobb driver de på sin fritid en språkutbildning som fungerar som en väsentlig, social samlingspunkt i vardagen.

– Det känns helt fantastiskt! Det känns jätteroligt att vi får visa vår skola för så många människor, att fler får förstå att det finns så mycket bra verksamhet här i Boden, säger Lina Hällström efter att ha tagit emot priset.