Handlaren med djurens bästa i sikte

Människors intresse för sina fyrfotade vänner växer ständigt. Det menar i alla fall Susanne Jensen som driver djurbutiken 25:an Katt & Hund i Luleå.

9 mars 2019 07:00

Susanne Jensen driver djurbutiken 25:an Katt & Hund i centrala Luleå tillsammans med sin man. Den här veckan har de utsetts till veckans handlare hos oss på Norrbottens affärer.

Ni är veckans handlare, grattis!

– Tack så mycket, vad roligt!

Berätta om er verksamhet!

– Vi säljer katt- och hundfoder framförallt men sedan säljer vi även tillbehör till det. Sedan har vi även tillbehör till fåglar och gnagare.

Hur länge har ni drivit butiken?

– I den här butiken öppnade vi 2002. Innan det arbetade jag tillsammans med min pappa och han öppnade butiken 1981. Så det är ganska många år och i dag är det jag och min man som arbetar här.

Hur var det att ta över butiken?

– Jag är uppvuxen med det här så det var inga problem. Efter att jag tog över har vi inte ändrat konceptet desto mer, vi har alltid haft tillbehör till hund och katt och fågel.

Hur går verksamheten just nu?

– Det går jättebra. Vi får in en hel del spännande nyheter och varje månad kommer det något nytt.

Ser ni några trender i vad människor handlar till sina djur?

– Det är klart att det går trender i vad folk handlar. Men vi har alla varianter och man kan inte säga att ett märke är större än det andra. Det händer att vi får förfrågningar om specifika produkter men vi har många svenska leverantörer som levererar och till stor del styr det vi tar in.

Påverkas kundernas inköp till deras djur av vädret, till exempel nu när det halt?

– Hundar påverkas inte likadant som oss människor när det är halt, då är det husse och matte som behöver ordentliga skor. Men däremot om det är kallt kan man ha skor eller tofflor på dom. De flesta hundar tycker att det är jätteskönt att få ha varma fötter.

Finns det ett stort intresse för er butik?

– Katter och hundar är det sällskapsdjur som flest personer har i dag och det är ett stort intresse för människor. Det är inte lika stort att ha marsvin eller kaniner som det var förut. Katter har till exempel alltid funnits men det är fler och fler som väljer att ha innekatter vilket gör att man måste tänka på att aktivera dem på ett annat sätt, säger Susanne och fortsätter:

– Man måste ha klösbrädor till dom och de behöver till och med ett speciellt foder när de är inne för att få i sig all näring. När människor hade hundar förut var det till jakt men i dag har de flesta hunden som sällskapshund, de är familjemedlemmar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Isberg