Handlaren: "Det är helt enkelt ödet"

Pasi Roponen är företagaren bakom Gilla, Lekia, Inramat och Kreativ. I början av året utsågs han till Årets handlare på Näringslivsgalan i Boden. Nu kan han även titulera sig Veckans handlare i Norrbottens Affärer.

3 november 2018 07:00
Grattis, du har blivit utsedd till veckans handlare!

– Tack så hemskt mycket, vad roligt!

Hur är läget?

– Det är bara bra.

Vad har du för dig just nu?

– Jag är påväg till jobbet, så jag ser fram emot en rolig dag med massor av människor i butikerna.

Du driver flera butiker – berätta.

– Jo, det har blivit så. Jag har två butiker i Luleå och fem i Boden, det är Gilla, Lekia, Kreativ och Inramat. Det har bara blivit så, jag har sett en ledig lokal och tänkt att varför inte passa på? Det är helt enkelt ödet.

Vad är det bästa med att vara företagare?

– Att det är jag som tar besluten och genomför dem. Jag är väldigt inlyssnande och mån om att höra vad de anställda tycker och tänker. Men sedan är det upp till mig att saker och ting sker.

Vad driver dig?

– Jag är väl entreprenör. Det blir både med- och motgångar som företagare och båda behövs lika mycket. Jag tänder till när jag stöter på motgångar – det utvecklar både mig och verksamheterna.

Några nya satsningar på gång?

– Nej, absolut inte. Just nu har jag lovat både mig själv och frun att jag ska hålla mig lugn i ett eller två år. I fjol öppnade jag fyra butiker på ett år, så det är ju ganska mycket. Fast ödets ironi kan slå till igen, det vet man aldrig.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sabina Nilsson