Han storsatsar på kroglivet

Henrik Gröntvedt har fullt fokus på en ny, 1 200 kvadratmeter stor, restaurangverksamhet. ”Det blir tre ställen i ett”, säger han.

9 mars 2019 18:00

Henrik Gröntvedt har många bollar i luften. Han är vd för Bistro Bar Brygga, Allstar, CG bar och alla restauranger på Coop Arena, han är dessutom inblandad i Tages i Piteå. Just nu är det fullt fokus på ombyggnationen av restaurangerna Allstar och CG bar som både byggs om helt och byggs ihop.

– CG byggs ut och blir dubbelt så stort och Allstar blir ungefär en tredjedel av vad det har varit. Mittemellan Allstar och CGs blir det en ny nattklubb, berättar han.

Den nya satsningen väntas vara klar under mars i år och kommer att vara 1 200 kvadratmeter till ytan. Idén till nattklubben kom efter att Henrik Gröntvedt tyckte att det saknades en renodlad nattklubb i Luleå.

– Det har funnits en hel del nattklubbar men det vi bygger nu blir en renodlad nattklubb. Det kändes som att det behövdes en nattklubb och det verkar som att det är något som folk längtar efter.

Hur är kroglivet i Luleå tycker du?

– Det är jättebra. Det är väldigt mycket folk som är ute och äter. Sedan tycker jag att det har blivit mindre folk som är ute på nattklubb men det kanske beror på att det inte har funnits rätt utbud.

När nattklubben öppnar väntas 35 personer arbeta där.

– Till en början har vi tre till fyra fasta tjänster plus 20 extra nyanställningar.

Tanken är att man ska kunna röra sig fritt mellan lokalerna.

– Det blir tre ställen i ett. CG bar är en loungebar där vi får större möjligheter än innan att kunna servera mat då vi bygger ihop den med Allstar. Sedan har vi nattklubben som blir en riktig nattklubb och Allstar som kommer att vara öppet alla dagar i veckan och är en restaurang med sportinriktning.

En av hans verksamheter är klassiska BBB som i folkmun kallas ”båten”. Det är ett välbesökt uteställe under sommaren och planeringen inför sommaren 2019 är redan igång.

– Till sommaren kommer vi att ha ungefär hundra personer som arbetar på båten. Inför varje sommar rekryterar vi trettio till fyrtio nya personer som får jobb på båten och det behövs för under en fin sommarkväll när det är fullt har vi ungefär sjuttio personer som arbetar.

Till BBB rekryterar man nästan uteslutande skolungdomar som får sitt första jobb inom restaurangbranschen.

– Det krävs en hel del utbildning från vår sida att lära upp dem. Men det är väldigt roligt att få lära upp ungdomar till ett nytt jobb. Det är en väldig intensiv sommar på båten och man får lära sig mycket väldigt snabbt.

Du verkar arbeta en hel del. Vad gör du när du inte jobbar?

– Då är jag med min dotter. Jag har en dotter som är två år snart och det är det all min lediga tid går till.

Har du någonsin funderat på att byta jobb?

– Nej, egentligen inte. Jag har inte jobbat med så mycket annat och har aldrig haft en tanke på att byta jobb.

Henrik Gröntvedt

Bor: I centrala Luleå.

Ålder: 41 år.

Familj: Sambo och en ­dotter.

Intressen: Resa och åka skidor.

Äter helst: Hamburgare.

Dricker helst: Öl.

Kör: Bil.

Ser på tv: Det blir mest serier.

Läser helst: Mejl.

Favoritresemål: Bali.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Isberg