Han blir ny regionchef på Företagarna

Företagarna i Norrbotten rekryterar en ny regionchef. Det blir Lars Lindberg, tidigare egenföretagare och vd på Silver Resort i Arjeplog, som tillträder tjänsten. ”Entreprenörskap och företagande är otroligt viktigt för Norrbotten”, säger han.

13 september 2019 12:50

Företagarna har under några år haft delat ledarskap för Norr- och Västerbotten, där Jonas Nordin har ansvarat för båda länen. Nu kommer han istället att fokusera på verksamheten i Västerbotten, samtidigt som en ny regionchef rekryteras till Norrbotten.

Den nya regionchefen Lars Lindberg är tidigare egenföretagare och vd på Silver Resort i Arjeplog. Som regionchef på Företagarna i Norrbotten ska han ha ansvar för Företagarnas regionala verksamhet och opinionsbildning i länet.

– Entreprenörskap och företagande är otroligt viktigt för Norrbotten och det ska bli väldigt spännande att få arbeta med frågor som kopplar till det framöver. Eftersom jag har drivit mindre företag själv förstår jag många av de utmaningar som små och medelstora företag kan ställas inför, vilket jag tror kommer att vara till stor hjälp, säger Lars Lindberg.

Regioncheferna ansvarar för de länsbaserade verksamheterna, bland annat opinionsbildning i aktuella företagarfrågor, service och information till Företagarnas medlemmar samt stöd och information till Företagarnas lokala föreningar. Enligt Lars Lindberg blir en särskild prioritering närmaste att arbeta med regionens stora utmaning – kompetensförsörjningen.

– Vi vet företagens största hinder till fortsatt tillväxt är att hitta lämplig personal och Företagarna har arbetat i flertalet lyckade rekryteringsprojekt under de senaste åren. Bland annat drev vi projektet Jobbmatchen där 208 personer kunde anställas bland våra företagare i Norr-och Västerbotten. Närmast deltar vi vid Luleå Regionens event Hemlängtan där vi erbjuder våra medlemmar att skicka sina rekryteringsuppdrag med oss. Kanske kan vi locka en hemvändare eller hitta nya norrbottningar, säger han.

Lars Lindberg kommer som regionchef arbeta tillsammans med Jenny Frank, projektledare och regionsamordnare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Emborg