Han blir Kaunis irons nya vd

Den 1 september tillträder Klas Dagertun som verkställande direktör i Kaunis iron AB, det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

7 augusti 2019 10:01

Dagertun blir också vd i koncernmodern Kaunis holding AB, samt systerföretaget Malmtransport norr AB. I dag arbetar han som CFO i koncernen och har engagerat sig i verksamheten sedan återstarten av gruvan.

– Det känns otroligt spännande att ta stafettpinnen och leda verksamheten vidare, säger Klas Dagertun. Vi har en fantastisk organisation tillsammans med våra partners och goda förutsättningar att bygga en långsiktigt hållbar gruvnäring i Pajala.

Per-Erik Lindvall lämnar över ansvaret för den operativa driften men kommer att bistå Klas som vd och engagera sig i frågor som rör utbyggnadsplaner, prospektering och verksamhetstillstånd.

– Per-Erik har gjort ett fantastiskt jobb men har hela tiden varit tydlig med att han ser sig som en kortsiktig lösning. Vi är fortfarande ett start-up bolag och behöver använda våra resurser klokt. Per-Erik har lång erfarenhet från just dessa områden så det är naturligt att han som styrelseledamot engagerar sig operativt i dessa strategiskt viktiga frågor, säger styrelseordförande Anders Sundström.

Rekryteringen av en ny CFO kommer att inledas omgående.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jessica Tervaniemi