Han är Gällivare näringslivs nya vd

Roger Hansson är ny vd för Gällivare näringsliv AB. "Vi ska bli ett hållbart och konkurrenskraftigt näringsliv."

13 september 2019 16:56

Den första september tillträdde Roger Hansson som ny vd för Gällivare näringsliv. Han har sedan tidigare arbetat som bland annat koncerninköpschef inom LKAB.

– Det känns jättekul, jag är både glad och stolt att jag har lyckats få det här uppdraget. Det är inspirerande, och det finns mycket att göra, förbättra och förändra i näringslivet, säger Roger Hansson.

Bolaget bildades i januari 2019 och ägs av Gällivare kommun, LKAB och Företagarna i Gällivare, och ska öka förutsättningarna för utveckling av det lokala näringslivet.

– Det finns lite olika utmaningar men om man tar dem som är på lite längre sikt så är det en omställning till ett hållbart näringsliv och där finns det många saker som vi behöver göra. Jag tror att utmaningarna finns inom tre olika områden, det ena är hållbarhet, det andra är digitalisering och det tredje är kompetensutveckling, säger Roger Hansson.

De första två veckorna på posten har han fokuserat på att träffa företagare.

– De tre områdena som jag nämnde är långsiktiga mål och aktiviteter. Det viktigaste här och nu är att börja träffas och umgås, jag kommer ha ett antal aktiviteter. Det jag också gör nu är att jag försöker träffa många företag och lite mer förstå deras vardag, säger Roger Hansson.

– Min ambition som vd är att skapa förutsättningar för Gällivare näringsliv att bli riktigt bra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lisa Eriksson