Vimsa Spcs är ett företag som jobbar med konsultation till företagare. I deras senaste undersökning visar det sig att de norrbottniska småföretagarna inte är helt nöjda. 80 procent tycker att det borde satsas mer på företagande i små skalor.

– Fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag. Deras bidrag till ekonomisk tillväxt, sysselsättning och välfärd kan inte underskattas. De frågor som småföretagarna tycker är viktiga borde därför få större uppmärksamhet i valet, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Vimsa Spcs.

Företagarna fick rangordna vilka frågor de ser som viktigaste och högts upp på listan hamnade "färre och enklare regler". Två blev "göra det enklare och billigare att anställa". Idag finns det över en miljon företag i Sverige, och varje vecka startas många nya.

Läs här hur många nya företag som startades upp i Norrbotten bara vecka 25.

– Vi vet att var tredje svensk drömmer om att ha ett eget företag. Att fler vill och vågar välja småföretagslivet är viktigt för hela Sverige, säger Boo Gunnarson.

Det visade sig även i rapporten att många väljer att inte starta ett eget företag i och med att de inte tycker att det är tryggt rent ekonomiskt.