Framgångsrika studenter prisas

Före detta studenter får ärofyllt pris. "Otroligt smickrande", säger en av årets alumner.

30 oktober 2017 08:14

Utmärkelsen Årets alumn vid Luleå tekniska universitet delas årligen ut till personer som en gång varit studenter vid universitetet och som efter examen nått stora framgångar i sina karriärer. Nu står det klart att årets pristagare är Victoria van Camp, chef för affärs- och produktutveckling inom SKF och Fredrik Larsson, fysioterapeut för Sveriges herrlandslag i fotboll.

Victoria van Camp kommer Ytterbyn utanför Kalix, har bott och arbetat i Holland i fyra år, i USA sju år och bor numera i Göteborg. Sedan 2016 sitter hon i ledningsgruppen för SKF. Victoria studerade först utbildningen i maskinteknik och efter avslutad examen disputerade hon i maskinelement vid LTU.

– Jag är mycket stolt över utmärkelsen och över att ha studerat och doktorerat vid Luleå tekniska universitet. Utan den grund jag fick i Luleå hade jag inte kommit dit jag är i dag, säger hon.

Den andra pristagaren, Fredrik Larsson, kommer från Trollhättan och bor i Göteborg. Han är i dag anställd som fysioterapeut för IFK Göteborg/IFK Kliniken Rehab. Och i år har han dessutom fått det hedersamma uppdraget att vara fysioterapeut för Sveriges herrlandslag i fotboll.

– Det är otroligt smickrande att få det här priset. Jag är otroligt glad och stolt över utmärkelsen. Det här är ett fantastiskt sammanhang att få vara en del av, en stor ynnest, säger Fredrik Larsson.

Prisutdelning äger rum i Vetenskapens hus den 7:e november.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sabina Nilsson