I mitten av mars 2017 gick Hilding Hotel Groups vd Nina Wikstedt ut med planerna för Clarion Hotel Sense. Det då 154 rum stora hotellet på Storgatan i Luleå ville utöka sin kapacitet till 228 rum. Nu är 74 rum klara hos stadens största hotell.

– Det var 2 000 kvadratmeter som stod tomma sedan fastigheten byggdes och vi öppnade i slutet av juli i fjol. Kåken byggdes 2013 och det har stått tomt i fyra år. Det är inte fullt hela tiden men vi var lite spända när vi byggde det då det var en ny rumskategori som inte funnits tidigare i Luleå, säger Nina Wikstedt.

Det är både enkel- och dubbelrum som byggts där dubbelrummen har två fällbara sängar. Inget av de 74 rummen är utrustade med fönster.

Artikelbild

| Den nya lobbyn som vätter mot Storgatan.

– De tror vi kan bli populära i sommar. Det kommer att vara väldigt svalt och skönt för det värsta som finns är att under sommaren komma in i ett rum där solen legat på. Det är som ett vanligt hotellrum men det är bara inga fönster. Dessa har varit jättepopulära och plötsligt kan du bo här för en billig penning, säger Wikstedt.

Hon menar att beläggningen har varit över förväntan och att det är alla möjliga typer av människor som bor där. Samtidigt finns det en målgrupp för dessa lite billigare rum.

– Vi visste inte hur mottagandet skulle bli. Det visade sig bli helt rätt för det finns en målgrupp som inte prioriterar att betala mycket för att bo ett rum med fönster. Man sparar hellre några hundralappar och kan lägga pengarna på annat. Då bor man lite enklare, säger Wikstedt.

En annan nyhet efter ombyggnationen är att hotellet knutits samman med Storgatan och har en utgång mittemot Smedjan. Till helgen tänker hotellet testa något nytt när nybakat bröd ska säljas i lokalen.

Artikelbild

| Det finns även rulltrappor i hotellet.

– Vi kunde knyta hotellet mot Storgatan så man kan gå in och ut där. Här är det bästa läget och man kan sitta och jobba eller bara titta på folk. På lördag från 8–12 kommer vi ha försäljning här av vår egna bagare som finns i huset och då är det först till kvarn. Vår personal har kommit med idén och jag tror det kommer att bli succé, säger Wikstedt.