Finalisten: ”Ett tecken på att man gör rätt”

Frihet, ansvar och balans i livet är viktigt för vd:n Fredrik Johansson på iTidTarinfo. Han är en av tre finalister till priset Årets ledare i Norrbotten. ”Ett tecken på att man gör något rätt”, säger han om nomineringen.

13 december 2019 14:04

Grattis! Hur känns det?

– Det känns jättekul! Det här känns som ett tecken på att man gör något rätt, säger Fredrik Johansson, vd iTidTarinfo, när han tar emot beskedet.

iTidTarinfo är ett konsultföretag inom logistik och produktion, som startades av Fredrik Johansson och tre kollegor i slutet av 2003. Företaget finns i dag i Luleå, Skellefteå, Umeå och Sandviken.

– Vi har en övergripande vision om att skapa en framtid där vi bor. Vi vill att det ska gå bra för industrin, företag och organisationer där vi bor och att det ska finnas jobb för våra barn och barnbarn framåt. Det styr mycket vilken typ av uppdrag vi tar. Jag tror att vi har lyckats, och jag säger vi eftersom det inte är bara jag utan ett antal personer som har skapat det här, eftersom vi har ett företag med mycket frihet och ansvar. Man får tänka själv och bereds plats att vara med och utveckla företaget. Vi är en platt organisation och det är många inblandade i att tänka på hur vårt företag ska utvecklas, säger Fredrik Johansson och fortsätter:

– Konsultbranschen har lite dåligt rykte traditionellt om att man få jobba ihjäl sig. Men vi har från första början sagt att vi inte ska vara den typen av företag. Vi ska inte locka med hög lön, utan snarare med att man får balans i livet. Vi som startade företaget var då dryga 30 och hade småbarn, vi ville prioritera balans i livet och skapade ett sådant företag från början.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Kollegorna. Det tror jag dessutom gäller de flesta hos oss. När vi har medarbetarsamtal och frågar varför man jobbar hos oss är det första som sägs just friheten och balansen i livet. Sen att vi har bra kollegor. Många av våra kvinnliga medarbetare har varit enda kvinnorna på sina tidigare jobb, men hos oss är vi lika många tjejer som killar, de flesta är ingenjörer vilket är ett mansdominerat yrke. Det är inget vi har tänkt så mycket på eftersom vi aldrig har värderat kön separat, utan vi har alltid försökt dra till oss duktigt folk och försökt få en blandning av både tjejer och killar. Just nu har vi faktiskt exakt fifty-fifty.

Vilka ledaregenskaper är viktigast för dig?

– Jag är den här typen som gärna vill att man ska tänka själv, att besluten tas hos dem som står närmast problemet och vet hur det funkar. Det är en gammal lärdom men jag tänker fortfarande så, att inte styra uppifrån. Jag är inte in och detaljstyr hur man väljer att lösa ett uppdrag hos kund. Alla sådana beslut bedömer man själv utifrån det sunda förnuftet inom frihet och ansvar, som är våra värdeord. Vi är väldigt värderingsstyrda och det är min grej, även om jag vill vara noga med att säga att det inte bara är jag som står bakom detta. Det är mycket som går av sig själv utan att man behöver detaljvärdera, bara man är överens om det grundläggande, säger Fredrik Johansson.

Övriga finalister till Årets ledare är Anders Hallberg, Tromb och Teija Joona, Region Norrbotten. Vinnaren presenteras innan jul.

Juryns motivering

I en mansdominerad bransch har han lett ett aktivt jämställdhetsarbete som resulterat i en jämn könsfördelning på företagets alla nivåer. Frihet och ansvar är en vinnande kombination för denna ledare, som tror på individens förmåga att ta rätt beslut. Han är en lagbyggare som skapat en organisation med låg personalomsättning men hög trivselnivå, där medarbetarna sporrar varandra.

Priset delas ut av Norrbottens Affäret i samarbete med i.o.h organisationsutveckling.

Juryn består av Mia Oldenburg, chef studentservice LTU, Sara Nilsson, jämställdhetsexpert, Grete Solvang Stoltz, personaldirektör LKAB, Karin Zingmark, professor Region Norrbotten, Per Selberg, delägare i.o.h., Mats Ehnbom, vd Norr Media och Elin Emborg, tf redaktör Norrbottens Affärer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Emborg