Facebooks byråchef en av årets alumner

Liv Sandberg, byråchef på Facebook, och Philip Engström, Important Looking Pirates, har utsetts till Årets alumner på Luleå tekniska universitet.

30 oktober 2019 08:35

Utmärkelsen Årets alumn delas ut till någon som tidigare varit student vid Luleå tekniska universitet och som efter examen nått särskilt stora framgångar i sina karriärer.

Årets alumner 2019 har nu utsetts, det blir Liv Sandberg och Philip Engström som får ta emot titeln.

– Jag är väldigt rörd och tacksam! Studietiden betydde mycket för mig och Luleå tekniska universitet ligger mig varmt om hjärtat. Jag hoppas kunna bidra med inspiration till studenter som läser där nu, säger Liv Sandberg.

Hon är född och uppvuxen i Gävle, men med en pappa från Töre och mamma från Luleå valde hon att studera i Norrbotten. År 1997 tog hon en magisterexamen i ekonomi från Luleå tekniska universitet.

Liv Sandberg jobbade tidigare på mediebyrån Starcom, men är sedan 2018 byråchef på Facebook i Sverige och Finland.

– Utbildningen gav min en grundtrygghet att stå på, som jag haft nytta av i karriären. Studieåren var en fantastisk tid, med fin gemenskap och personliga och engagerade lärare. En av lärarna som betytt mest för mig är Tim Foster. Han bidrog till att jag kom in i mediebyråvärlden och fick jobb där. Jag har hållit kontakt med honom under åren, berättar Liv Sandberg.

Philip Engström kommer ursprungligen från Norrtälje och tog år 2016 examen från universitetets dåvarande utbildning i datorgrafik, i dag visuell gestaltning. Sedan dess har han jobbat på det Stockholmsbaserade företaget Important Looking Pirates, med visuella effekter i filmer och tv-serier som ”Jurassic World: Fallen Kingdom”, ”Lost in Space”, ”Westworld” och ”The Shallows”.

–Att bli utsedd till årets alumn kom verkligen som en blixt från klar himmel. Det är väldigt hedrande att få bli del i skaran vinnare av årets alumn, säger han.

I juryn som utser Årets alumner sitter representanter från Luleå tekniska universitet, Luleå Studentkår, Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet och LTU Business. Prisutdelningen för Årets alumner sker i Vetenskapens hus i Luleå den 5 november.

Motiveringarna för 2019 års vinnare är:

Liv Sandberg har efter erlagd magisterexamen i ekonomi från Luleå tekniska universitet haft en mycket framgångsrik karriär. I dag är hon byråchef på Facebook i Sverige och Finland. Liv har även varit Sverige-vd för Starcom och nordisk researchchef på MTV Networks. Hon är en mycket värdig företrädare för alumner vid Luleå tekniska universitet.

Philip Engström har efter erlagd examen i datorgrafik från Luleå tekniska universitet snabbt gjort karriär. I dag arbetar han som Lighting Supervisor på företaget Important Looking Pirates i Stockholm. Arbetsgruppen som Philip Engström tillhör har prisats på den årliga VES-galan (The Visual Effects Society) i Los Angeles, där branschen utser årets bästa visuella effekter. Han är en mycket värdig företrädare för alumner vid Luleå tekniska universitet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Emborg