Entreprenören på Luleåbesök: ”Otroligt laddad”

Cecilia Blankens sadlade om från modejournalist till att starta ett eget sko-, väsk- och klädmärke. Ikväll gästar entreprenören Luleå och delar med sig av sina företagartips.

5 november 2019 12:45

Cecilia Blankens är från början modejournalist och har bloggat sedan 2005. 2014 sadlade hon om och startade sitt eget modemärke Blankens.

I dag är hon på besök i Luleå för en föreläsning på Kulturcentrum Ebeneser anordnad av den ideella föreningen Jane Norrbotten, med stöd av Luleå kommun och Region Norrbotten.

Vad kommer kvällens samtal att handla om?

– Om att det inte sällan är en tillgång att inte kunna allt ­– det gör att man kanske inte riktigt ser alla risker; och vågar mer!

Vad ser du själv fram emot med kvällen?

– Jag är otroligt laddad på att åka nattåget till Luleå, och att vara i Luleå. Första gången för mig! Jag är redan inställd på att göra om resan med familjen på sportlovet i februari.

Vad vill du att publiken ska ha med sig när de går därifrån?

– En bra känsla i kroppen! Att det alltid är värt att ge sina drömmar en chans och att det finns absolut inget skämmigt i att misslyckas ibland.

Vad fick dig att ta steget in i företagandet?

– Något slags driv som inte gick att stoppa.

Har du några tips till andra blivande företagare i startgroparna?

– Övertänk inte! Det viktiga är att du har din idé tydlig och klar – resten och vägen framåt kommer utveckla sig efter hand, säger Cecilia Blankens.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Emborg