Hej, Elisabeth Folkesdotter Pekkari! Hur går det med ombyggnationen?

– Det känns otroligt spännande och allt verkar gå väldigt bra. Just nu är vi i sluttampen och snart är invigningen här. Allt går enligt planerna och vi har redan tagit en del av det nya i bruk under sommaren. Allt blir nytt, även de gamla lokalerna.

Har det gått bra med verksamheten trots att det kanske har varit lite byggstök?

Artikelbild

| Elisabeth Folkesdotter Pekkari, Djursjukhuschef i Gammelstad.

– Ja, det har väl varit lite slitigt. I första etappen gjorde vi allt nytt och då var byggnationen utanför vår verksamhet. När de sedan bröt upp väggarna och kom närmare personalen har det varit påfrestande i perioder. NCC har varit fantastiska och lyhörda, säger Elisabeth Folkesdotter Pekkari och fortsätter:

– NCC har förstått att vi bedriver sjukvård dygnet runt och de har verkligen försökt anpassa sig. Vi har haft alla verksamhetsavdelningar igång och det har krävt en del planering. Det var viktigt för mig att vi kunde behålla den dygnet-runt servicen trots att kliniken genomgår förändringar.

Vad säger kunderna?

– Våra återkommande kunder har varit väldigt positiva och trots att det har varit stökigt under sommaren har det endast varit ett fåtal kunder som har klagat på att det har varit stökigt. Vi har verkligen försökt att uppdatera kunderna om det rådande läget.

Hur ser planen ut framöver?

– Jag har en 3-5 års plan vad det gäller rekrytering av ny personal och nya behandlingsformer. En del av vi påbörjat och en del håller vi fortfarande på att bearbeta. Det kräver en del att hitta rätt personal i alla kategorier, allt från sköterskor till veterinärer.

Det måste vara ett roligt rekryteringsarbete?

– Ja, absolut! Jag brinner väldigt mycket för personalen i Gammelstad och för mig är det fantastiskt att ge dem möjligheten att arbeta uppe i Norrbotten. Historiskt sett har det varit så att om man vill jobba på större ställen med mycket teknisk utrustning och bra lokaler så måste man söderut.

Hur har det gått hittills?

– Jag har redan veterinärer som hör av sig just för att vi har så moderna lokaler. Att ge personalen möjlighet att arbeta på ett stort djursjukhus i övre Norrland är otroligt men det är även en dröm att kunna erbjuda djurägarna möjligheter och stor kompetens i länet.

När förväntas ombyggnationen vara klar?

– Lördagen den 29:e september är det invigning av de nya lokalerna och då kommer en rad aktiviteter att erbjudas. Bland annat kommer all personal att delta i en stor rundvandring där de får visa upp sina avdelningar och vi släpper in allmänheten på avdelningarna vilket kan vara väldigt spännande för djurägare. Vi kommer även att ha uppvisningar av hund, kanin samt fårvallning.