Distributionsbolaget byter namn – lanserar ny morgonleverans

Norrbottens Media Distribution byter namn och blir Svensk Hemleverans Norr AB. Samtidigt lanserar bolaget ett nytt hållbart leveransalternativ. ”Paketleveranserna ökar och vi ser stora möjligheter framåt”, säger vd Leif Bergström.

6 december 2019 15:40

De levererar tidningar, brev, paket, medicin – och frukostbröd till privatpersoner och företag i Norrbotten. Nu byter Norrbottens Medias distributionsbolag namn till Svensk Hemleverans Norr AB.

– Framför allt vill vi heta det vi gör. Vi levererar på ett hållbart och effektivt sätt hem till företag och privatpersoner. Syftet är även att vi i koncernen ska kunna marknadsföra oss under ett gemensamt namn, säger vd Leif Bergström.

Inom NTM-koncernen har det tidigare funnits tre distributionsbolag, men 2018 gick NTM Distribution och UNT Distribution samman i det då nybildade bolaget Svensk Hemleverans. Nu går även Norrbottens Media Distribution in under samma namn, men är fortsatt ett fristående bolag, helägt av Norrbottens Media.

– I övriga koncernen har man sett klara marknadsfördelar med namnet. Kunderna får en ökad förståelse och medvetenhet om vad vi gör, säger Leif Bergström.

Bolaget har cirka 200 anställda och 140 bilar, och kör dagligen omkring 1000 mil runt om i Norrbotten. År 2016 köpte man upp Luleå mail och året efter även Boden mail – varumärken som gör bolaget till en stor aktör för lokalpost.

I samband med namnbytet presenterar de dessutom ett nytt rikstäckande samarbete, som går under namnet Early Bird.

– Vi ser en stor ökning av paketleveranser. Nu kan du som privatperson eller företag välja Early Bird som leveranssätt när du e-handlar. Då får du dina varor levererade med tidningsdistributören direkt på morgonen, berättar Leif Bergström.

Några av de anslutna kunderna är Apotea, Meds, Svensk hälsokost och Lyko.

– Senaste tillskotten är Almroths och Parfymonline som ansluter sig till Early Bird. En viktig del i vårt erbjudande är att vi finns i stora delar av Sverige, inte bara storstäderna. E-handlarna värdesätter hållbara leveranser till så många som möjligt, säger Pelle Lönn, affärsansvarig på Early Bird.

Leif Bergström ser stora möjligheter med det nya hållbara leveransalternativet.

– Det här gör att vi får fler ben att stå på. E-handeln växer och enligt undersökningar vill kunderna ha sina varor hemlevererade i allt större utsträckning. Där har vi på Svensk Hemleverans Norr AB en befintlig effektiv distributionskedja som klarar av det, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Emborg