Amanda Matti fick idén till Träningsfesten efter att ha kört mycket zumbapass och besökt en rad träningskonvent. Hon berättar att hon älskade stämningen som inföll under de passen men att det inte riktigt fanns något liknande i Gällivare.

– Man får så otroligt bra feeling efter ett sådant pass. Sedan tycker inte jag att man ska behöva åka söderut för att få uppleva träningsevent.

Det är andra året som Träningsfesten annordnas och i år besökte mellan 70-90 personer från flera delar av länet eventet. Amanda Matti säger att hon är nöjd över helgen.

Artikelbild

| Mellan 70-90 personer från flera delar av länet besökte eventet.

– Det har gått jättebra. Vi har haft sjukt många föreläsningar och pass, det har varit en fullspäckad helg.

Till vardags arbetar egenföretagaren Amanda Matti med digital kommunikation, fotografering och träning. Något som hon hade nytta av i planeringen av eventet.

– Det kan vara svårt att veta hur man ska nå ut. Man måste vara lite kreativ när det gäller marknadsföring. Det tar tid att sälja in nya grejer men det sprider sig om man är uthållig.

Under helgen bjöds besökarna på allt från skidgång uppför Dundrets backar till polisfys med polisen Emil Kågström.

Artikelbild

| En rad aktiviter och föreläsningar stod på helgen schema.

– Det finns otroliga träningsmöjligheter i Gällivare. Vi har nära till naturen och allt vad den har att erbjuda, speciellt Dundret där vi körde flera pass under helgen.

Vad är målet med ett sånt här event?

– Vi vill visa på att det finns en bredd inom träning och att det handlar om rörelseglädje snarare än att man måste vara bäst. Man ska kunna komma som man vill och anpassa träningen till sin nivå.