I november förra året var det premiär för en nätverksträff för kvinnliga företagare och kvinnor som funderar på att starta företag i Haparanda. Nu var det dags igen och i torsdags hölls träff nummer två. Monica Wikström-Johansson var en av arrangörerna via NyföretagarCentrum och var nöjd över träffen.

– Det kom närmare 40 kvinnor till nätverksträffen, vilket känns fantastiskt roligt. Det är alltid kul att anordna något när det blir stort gehör, säger Monica Wikström-Johansson.

Syftet med nätverket är att skapa en plats där kvinnor kan träffas för att utbyta erfarenhet och kunskap och låta sig inspireras. Deras mål är att deltagarna ska lära känna varandra bättre för att exempelvis kunna göra fler affärer med varandra. Haparandas kommundirektör Lena Ekh var glad över att se att så många personer var på plats.

Artikelbild

| Frida Andersson inspirerade med sin berättelse om hur hon startade ett bryggeri i Överkalix.

– Det är glädjande att så många kvinnor vill starta och driva företag i Haparanda. Sträck på er och jag hoppas att nätverksträffarna ger ringar på vattnet, sa hon.

Under kvällen föreläste inspiratören Frida Andersson som startade ett bryggeri och ett gästgiveri i Överkalix men som i dag är företagsrådgivare.