De tar hem kontrakt för miljoner

Ordervärdet uppgår till cirka 100 miljoner kronor när Norrbotten-företaget nu tecknar avtal för byggnationen av en vindkraftspark i Västerbotten.

21 augusti 2019 11:58

– Det här är ett betydande kontrakt för Arctic Infra såväl som för samhället vi verkar i. Vi är glada över att få bidra till utvecklingen av förnybar energi genom att lägga grunden för vindkraftsparken. För vår del bekräftar även kontraktet med WPD construction att vi är på rätt spår, och det här skapar goda förutsättningar för att fortsätta utvecklas och anställa fler medarbetare som vill växa med oss. En perfekt start på vår resa, säger Mikael Johansson, vd på Arctic infra som har sitt huvudkontor i Luleå.

Projektet omfattar anläggning av all infrastruktur kring bygget av Aldermyrbergets vindkraftspark utanför Jörn i Västerbotten. För Luleå- och Gällivare-baserade Arctic infra innebär det bland annat nybyggnation av vägar, upprustning av befintliga vägar, byggnation av kranplatser, sprängarbeten, krossning av ballastmaterial för vägar och kabelschakter.

– Arctic Infra gav mig tidigt ett gott intryck, ett ungt och hungrigt team som även hunnit skaffa sig erfarenhet i området gällande anläggningsarbeten för vindkraft, säger Lukas Arklöf vid WPD construction Sverige ab.

De 17 planerade vindkraftverken av modellen Vestas V150 ger en årsproduktion på ca 270 GWh vilket kan försörja ca 54 000 villor med hushållsel. Utöver arbetet med parkens infrastruktur har Arctic infra fått WPD:s förtroende att elektrifiera nätet för de totalt 17 vindkraftverken. Detta arbete görs i samarbete med Lapplands elnät.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Parmhed