De komponerar årets galameny

Till vardags driver paret Michaela Sarfati och Johan Laiti restaurangen Café La Vache tillsammans. Nu kan vi avslöja att den meriterade duon även är kockarna bakom årets meny på Gala night i Luleå den 18 oktober.

2 september 2019 13:19

Johan Laiti har jobbat på en rad krogar sedan han utbildade sig till kock. Han blev uttagen till svenska juniorkocklandslaget där laget kom tvåa i vm i matlagning och själv tog han sig till semifinal i den individuella tävlingen Årets kock.

Michaela Sarfati har även hon en bred erfarenhet av jobb på flera stjärnkrogar i Stockholm och Europa. Hon blev årets servitör 2013 och har tävlat i flera servicetävlingar, och det är just service och dryck som är Michaelas passion, fastän de delar på alla bitar inom restaurangverksamheten de bedriver.

För tre år sedan flyttade Johan och Michaela till Norrbotten och för två år sedan förverkligade de en dröm när de tillsammans öppnade sin egen restaurang. Idag kan vi avslöja att det är denna meriterade duo som kommer stå bakom maten som serveras på Gala night.

– Det känns stort och väldigt ärofyllt, det blir verkligen höstens höjdpunkt att få vara en del i det här, säger Johan Laiti.

– Att galan dessutom finns för ett bra syfte gör det extra kul att få vara en del i hela arrangemanget. Att få hylla näringslivet som är viktigt för Luleås utveckling, fyller Michaela Sarfati i.

Det är Johan och Michaela som komponerar menyn som består av förrätt, varmrätt och efterrätt, och till det serveras passande dryck.

– Vi brinner verkligen för att få ihop maten, drycken och servicen. Att tillsammans få göra det till en totalupplevelse. I kombination med allt runt om och underhållningen i form av Movits känns jättekul, säger Michaela Sarfati.

Menyn är hemlig för gästerna fram till galan den 18 oktober och just nu pågår komponeringen av menyn för fullt.

– Ja det pågår en del planerande just nu, det här är ju som Luleås nobelfest så vi ska göra vårt yttersta för att gästerna ska bli nöjda, säger Johan Laiti.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ann-Sofie Lund