De kan utses till Årets unga företagare

Nu är det klart vilka som tävlar mot varandra i kategorin Årets unga företagare på Gala Night. De nominerade är Viktor Boman, Emma och Elin Åström samt William Eriksson och Philip Robertsson.

23 september 2019 13:27

Priset Årets unga företagare delas ut på Gala Night den 18 oktober och bakom priset står Student consulting. De nominerade till priset är nu klara – det är Viktor Boman, vd Klöverbergsgården, Emma och Elin Åström, ägare av Systrarnas, samt William Eriksson och Philip Robertsson, ägarna bakom Eriksson och Robertsson bil AB.

Grattis till nomineringen Viktor Boman, vd Klöverbergsgården! Hur känns det?

– Wow, vad roligt. Vad glad jag blir. Att bli nominerad till detta pris betyder ju att man gör någonting bra och att det syns. Förhoppningsvis kan jag vara en förebild för andra unga företagare, framförallt på landsbygden.

Emma Åström, delägare Systrarnas, vad säger du om nomineringen?

– Men, verkligen jätteroligt. Vi har inte hållit på så länge med vår verksamhet men vi har verkligen slitit hårt och det lönar sig. Hade aldrig kunnat tro att det här skulle hända.

William Eriksson, delägare Eriksson och Robertsson bil AB, har du en kommentar att ge?

– Det är jättehedrande att få en sådan här nominering och samtidigt ett kvitto på att vi gör någonting bra. Vi är totalt fem personer på företaget, med mig och Philip, och vi har hittat ett sätt att ta till vara på varandras kompetenser och bygger ett bra team på det sättet.

Kriterierna för Årets unga företagare:

Det finns många initiativrika unga luleåbor som tar saken i egna händer och skapar en plattform för sin egen framtid. På så sätt bidrar de på ett strålande sätt till Luleås tillväxt.

Priset tilldelas en ung och modig företagare som driver ett företag med utvecklingspotential. Företagaren är max 35 år. Företaget andas nytänkande; exempelvis i form av nya affärsmodeller, kreativitet, okonventionella vägval eller öppenhet för samarbeten i nya former eller med nya aktörer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norrbottens Affärer