De gör upp om årets hållbarhetstitel

Nu är det dags att avslöja vilka tre Luleåbaserade företag som tävlar i kategorin Årets hållbarhetspris. Bakom priset står IKEA, ett företag som jobbar hårt för just hållbarhet.

24 september 2019 07:00

I motiveringen till priset står det: Priset tilldelas det företag eller den verksamhet som arbetar strategiskt för hållbarhet och som visar handlingskraft i det konkreta genomförandet. Hållbarhet innebär långsiktighet, såväl miljömässigt som socialt och ekonomiskt, till exempel genom socialt ansvarstagande, energieffektivisering och miljöinnovationer.

De nominerade företagen är: Lindströms transport, Sömnadskollektivet och Alviksgården.

Andreas Lindström, vd Lindströms transport, nominerade i år igen – hur känns det?

– Det är fantastiskt roligt. Fordonsmässigt gör vi allt vi kan för att vara hållbara men där är det yttre faktorer som styr mycket. För oss är det framförallt fokus på de mjuka värdena, det vill säga personalen. Vi försöker anpassa oss efter varje individ, ju mer vi kan hjälpa personalen att få ihop jobbet med övriga livet – desto mer trivs de hos oss och presterar bättre.

Anna Heikki, verksamhetsledare Sömnadskollektivet, har du en kommentar att ge?

– Ja men det känns ju helt fantastiskt. Roligt för oss som är engagerade på olika sätt, men även en bekräftelse till kunderna som väljer oss. Att bli nominerade till ett sådant här pris är verkligen en fin uppmuteran till oss alla. Superkul.

Mikael Hugoson, ägare Alviksgården, ni är nominerad i kategorin Årets hållbarhetspris.

– Vad roligt. Det här är enligt mig den finaste kategorin man kan vara nominerad i, så det känns extra kul. Just hållbarhet är något som vi jobbar med kontinuerligt och har gjort sedan jag kom till Norrbotten. Det är viktigt för mig och min fru att djuren har det bra och att vi gör det vi kan för miljön.

Läs mer om priset och juryns arbete här.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ann-Sofie Lund