De bygger Stockholmhus i Piteå

Byggföretaget Lindbäcks har påbörjat produktionen av 102 hyreslägenheter i fabriken på Haraholmen i Piteå. De två sexvåningshusen ska sedan till Stockholm för att monteras och byggas ihop.

2 december 2019 10:22

– Avtalet med Stockholmshus är tecknat utifrån beställarens önskemål om att snabbt och kostnadseffektivt bygga hyresrätter med god arkitektur och höga krav på hållbarhet, säger Lill Young Storrönning, projektutvecklare på Lindbäcks.

Husen utformas för att passa in med den befintliga 1950-talsbebyggelsen. På taken kommer solceller att generera energi för att driva bland annat ventilation, fläktar och hissar.

Stockholmshus är ett samarbetsprojekt mellan Stockholmshem, andra allmännyttiga bostadsbolag, och Stockholms stad. Redan under första kvartalet 2021 ska de nya lägenheterna som nu produceras i Piteå, stå inflyttningsklara 100 mil bort i Stockholmsförorten Rågsved.

– Ramavtalet med Stockholmshus har tydliga mål gällande allt från samarbete till arkitektur och hållbarhet och det är en väldigt lärorik process inför varje projekt vi får förtroendet att bygga. Husen på Hagsätravägen kommer att följa konceptets fina karakteristiska gestaltning, säger Lill Young.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Parmhed