Carl-Johan Norrbin och sambon Emma Nyberg pratade länge om att bygga ett utekök i stugan. Men idén blir nu verklighet hemma i radhuset i stället. En gammal björk hade rest staketet och när marken ändå planerades om passade Carl-Johan på att bygga en ny uteplats, och trallen från den gamla altanen blir ett förråd - och ett utekök.

– När jag tog bort staketet såg jag att vi hade tomtens bästa utsikt härifrån, det är ju så otroligt fint med kvällssolen över sjön. Sen ramlade allt bara på.

Det färdiga uteköket ska ha en kolgrill med rök, fritös, en ho med rinnande vatten, avlastningsytor, en gasolmuuurikka och en bardisk att umgås vid. Den ska Carl-Johan gjuta av golvflytspackel är tanken.

Artikelbild

| Carl-Johan Norrbin, tillsammans med sambon Emma och dottern Elle. Bilden är tagen förra sommaren.

–  Vi har alltid mycket folk över på middag men vi har ett litet kök i dag. Här får vi ett substitut under sommaren och hösten. Jag älskar att stå i köket men vill gärna vara där alla andra är. Grillen ska vara här vid matplatsen så att man har kontakten med gästerna, säger han.

Stommen till köket bygger han av reglar på 45 x 95 och ladugårdsprywood, enligt standardmått. Intill grillen brandsäkrar han med minoritskivor som brukar användas i i bastur.

–  Jag vet ju inget om det här egentligen, jag bara kör. Det är roligt att prova. Det är väl därför man köper ett hus, för att hålla på och pyssla och greja. Sen är det ju det där med Pinterest.

Totalt har Carl-Johan lagt ungefär 4000 kronor på sitt kök hittills, mycket har han haft och resten är fyndat i byggvaruhus. Reglarna och panelen blir de största kostnaderna.

Artikelbild

| Stommen till köket bygger han av reglar på 45 x 95 och ladugårdsprywood, enligt standardmått. I

–  Allt behöver inte vara det bästa, säger han.

Bygget påbörjades förra sommaren och kommer snart att stå klart. Alla som har småbarn och heltidsjobb vet hur svårt det kan vara att få tid för byggprojekt.

Artikelbild

–  21-03 på natten är den tiden jag har hållit på. Men jag har ju så klart inte sågat då, säger Carl-Johan.

Till alla er som går i byggtankar inför sommaren har han ett råd:

Artikelbild

–  Testa er fram, gör någonting! Man ska inte övertänka för mycket, utan våga.