De bygger nya lägenheter i Kiruna

Nu är det klart att det blir handelsbolaget Nåider Bygg som bygger det nya kvarteret i Kiruna centrum.

6 augusti 2019 12:43

Redan när semestern börjar lida mot sitt slut är tanken att det nya bostadsområdet kvarteret fyra ska byggas i centrala Kiruna. Lägenheterna kommer fungera som ersättning till privata aktörer och även för LKAB Fastigheter.

– När gruvan breder ut sig måste vi ersätta fastigheter. Det är Kirunabor som äger de här i dag och vi ersätter den funktionen de har i dag, säger Ingemar Törmä, projektledare på LKAB.

Bygger gör Er-bygg och Nåiden AB:s gemensamma bolag Nåider Bygg HB. Totalt kommer det bli 93 bostäder, handelslokaler och underjordsgarage på cirka 14300 kvadratmeter.

– Vi är självklart glada över förtroendet vi har fått. Utmaningen i projekt likt detta är att hålla tidsramarna. Vi har dock som yttersta målsättning att hinna klart i tid, säger Mats Lind från Nåider Bygg HB i ett pressmeddelande.

Utformningen av det nya kvarteret ansvarar TM Konsult AB för. Området beskrivs få en tät småstadskaraktär rik på olikheter och med en egen identitet vad avser material, kulörer och höjder. Bostadshusen kommer vara om tre- till sju våningar höga från markplan och med fasader mot gatorna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jenny Stjernström