360 trampoline center inhyser sedan i maj en ninja warrior-hinderbana. Tio hinder, med ökande svårighetsgrad, som avslutas med den krökta väggen som deltagarna ska springa upp för efter att ha gått spindelgång mellan två plexiglasväggar. Och i dag, torsdag, hålls finalen i LTU ninja warrior 2018. En tävling för studenter på Luleå tekniska universitet.

– Planerna för tävlingen kom igång efter sommarlovet. Sommaren är ju en tidsperiod där det mest gäller att överleva för vår del, då har vi som mest jobb. Vi pratade med Stil och de var engagerade och tyckte det var en bra idé. Så via dem fick vi flera tävlande som ville köra. Och den första deltävlingen höll vi i början av november, säger Per Holmlund Viklund som är eventarrangör på 360 trampoline center.

Sedan hölls en deltävling till, och tre damer och tre herrar från varje deltävling gick vidare till finalomgången.

Artikelbild

– Det är jättekul. Det är några som har kommit hit och tränat på banan, de tar det seriöst, säger Per Holmlund Viklund.

Han vill ordna fler tävlingar med hinderbanan. 360 trampoline centers största klientelgrupp brukar inte söka sig till banan.

– Vi vill att fler får upp ögonen för att den finns här, och det är ju jättekul att studenterna har sökt sig hit för tävlingen. Barnen tycker att det är roligt att leka inne i banan, men det är ju egentligen för svårt för dem. Så den utnyttjas bättre om vi kan få äldre och vuxna dit.

Och intresset har varit stort. När deltävlingarna hölls stannade andra besökare kvar för att titta och heja på.

– Det var bra stämning. Och förhoppningsvis blir det bara ännu bättre på finalen. Jag tror den här typen av träning ligger lite i tiden just nu. Calisthenics och kroppsövningar. Det är roligt och populärt.