Byggföretaget satsar 90 miljoner – och värvar börsprofil

Från en nedbränd såg i Svensbyn till årets digitala gasell i hela Sverige. Garage- och hustillverkaren Lundqvist Trävaru lägger i ännu en växel.

23 november 2017 10:20

Lundqvist Trävaru plockar in Företagarnas vd, tillika börsprofilen Günther Mårder, som ny delägare och styrelsemedlem.

– Detta är ett strategiskt drag för att klara nästa fas, där vi satsar 90 miljoner och anställer 30 personer, säger vd Samuel Holmström, i ett pressmeddelande.

Resan för Lundqvist Trävaru AB började redan 1936, då i form av en möbelsnickerifabrik åt försvaret. Verksamhetens erbjudande har sedan varierat under årens lopp men efter en förödande brand 2004, så valde man att helt och hållet satsa på produktion av byggsatser för garage, stugor och stall.

Utöver de nya produkterna så började man även att med enkla medel, satsa på försäljning via nätet. En strategi som skulle visa sig vara väldigt framgångsrik.

– Under hela den här fasen där vi gått från knappt två- till 70 miljoner i omsättning så har internet varit våran i särklass viktigaste säljkanal, säger VD och delägare Samuel Holmström som började på företaget 2010.

Ett ständigt utvecklingsarbete med fokus på samspelet mellan kunden och produktionslinan har enligt Holmström varit en central del i bolagets sentida framgångar. Ett konkret exempel är den så kallade 3D-konfiguratorn som Lundqvist Trävaru tog fram i samarbete med studenter från Luleå Tekniska Universitet.

– 3D-konfiguratorn gör det extremt enkelt att beställa byggnader av oss. Kunden kan med några enkla knapptryck på vår hemsida, rita en tredimensionell modell, där både pris, mått och tillbehör syns direkt på skärmen. När beställningen bekräftas så skickas sedan en byggritning automatiskt till vår produktionsavdelning som tar ritningen vidare till en färdig produkt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jimmy Landström

Ämnen du kan följa