De senaste fyra veckorna bedömer 38 procent prisuppgång mot 36 procent förra mätperioden. Samtidigt har andelen som tror på sjunkande bostadspriser minskat från 19 procent till 14 procent. 48 procent bedömer stillastående priser, mot 45 procent förra mätperioden. Det visar Mäklarpanelen som genomförs av Fastighetsmäklarförbundet i samarbete med Valueguard.

Under en längre period har mäklarna varit mer positiva till prisutvecklingen än tidigare. Det är fjärde månaden i rad som andelen som tror på prisuppgång ökar samtidigt som färre bedömer prisnedgång.

– Vi är inne i högsäsongen för bostadsmarknaden och det avspeglas till viss del i svaren. Av tradition brukar utbudet gå ner efter midsommar, men det återstår att se hur det blir i år och hur priserna påverkas, säger Jenny Stenberg, vd Fastighetsmäklarförbundet.

– Våra medlemmar ute i landet vittnar om en bra marknad just nu där köpare och säljare möts. Utbudet har ökat vilket gör att säljprocesserna tar lite längre tid än vad det gjort tidigare. Det är köparnas marknad eftersom det finns mycket att välja bland, säger Jenny Stenberg.