Bodenföretaget får ny vd och operativ chef

Thomas Lindgren blir ny vd för Wanderword, med kontor i Boden, Stockholm och Seattle. Samtidigt går tidigare studiochefen Mattias Bergqvist in som operativ chef.

6 februari 2020 15:31

Företaget Wanderword jobbar med interaktiv ljudunderhållning, som interaktiva ljudspel och ljudböcker. Under 2019 har de tagit in fler investerare, fördjupat sitt partnerskap med Amazons Alexa-team samt skrivit avtal med IP-ägare och förlag inom bok- och spelindustrin.

Nu går de in i en ny utvecklingsfas och tillsätter Thomas Lindgren som vd och Mattias Bergqvist som operativ chef.

– Jag tror otroligt mycket på Wanderword och är helt övertygad om att interaktiv ljudunderhållning är framtiden, därför kliver jag av ett antal av mina uppdrag för att kunna satsa helhjärtat på att bygga Wanderword tillsammans med alla mina fantastiska medgrundare och hårt arbetande kollegor. Det är extra roligt att Jacob Dalborg och jag återförenas efter alla dessa år där han med all sin kunskap om bokbranschen och jag om spel skall bygga detta tillsammans, säger Thomas Lindgren.

Han lämnar därmed jobbet som styrelseordförande för Glorious games group, men fortsätter att vara styrelseordförande för den svenska studion Fatshark.

– Med Thomas och Mattias som ledare, tillsammans med våra väl utvalda investerare, är vi rustade för att ta nästa steg i vår utveckling, både vad gäller produktioner i världsklass och partnerskap med världsledande innehållsbolag och IP-ägare, säger Peter Zetterberg, grundare och creative director Wanderword.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!