Billerud i nytt samarbete – ska öka effektiviteten

Ett nytt samarbete mellan Billerud Korsnäs och SKF ska minska underhållskostnader, öka produktionen och stärka hållbarhetsarbetet vid Karlsborgs bruk i Kalix.

4 november 2019 11:14

Karlsborgs bruk i Kalix producerar över 300 000 ton per år av förpackningskartong och kraftpapper. Nu startar Billerud Korsnäs ett samarbete med industriföretaget SKF, med syfte att öka effektiviteten.

Realtidsdata från 480 uppkopplade mätpunkter i bruket ska analyseras vid SKF:s analyscenter ”Rotating Equipment Performance Center” i Göteborg. Tillsammans med en ny prestationsbaserad affärsmodell ska underlaget leda till snabbare beslut av fabrikens operatörer och SKFs ingenjörer, där fokus är att förbättra effektiviteten i kritisk maskinutrustning.

– Vi strävar hela tiden efter att uppnå effektivitetsförbättringar med fokus på produktionsstabilitet och säkerhet. Det här är ett steg framåt för oss i Karlsborg och för hela Billerud Korsnäs, säger Petra Einarsson, vd och koncernchef, Billerud Korsnäs.

– Genom att arbeta tillsammans skapar vi förutsättningar för snabbare beslutsfattande och därigenom hjälper vi kundernas maskiner prestera på den nivå de är designade för. Genom att använda en prestationsbaserad affärsmodell jobbar vi mot gemensamma mål med kunden, för att förbättra deras effektivitet, samtidigt som vi reducerar svinnet som förekommer i en transaktionell affärsmodell, säger Alrik Danielson, vd och koncernchef SKF.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Emborg