Bastard Burgers bjuder elever på gratis burgare

Bastard Burgers går ihop med Gustav Johansson bakom matbloggen ”Jävligt Gott”, och bjuder Luleås gymnasieelever på gratis veganska hamburgare. Detta efter att Luleå kommun slutat servera vegansk mat i sina gymnasieskolor.

28 augusti 2019 13:14

Efter sommaruppehållet meddelade Luleå kommun att de slutar servera vegansk mat i sina gymnasieskolor. Detta fick Bastards Burgers och Gustav Johansson bakom den veganska matbloggen “Jävligt gott” att reagera.

Nu går de ihop och bjuder alla gymnasieelever i Luleå på gratis veganburgare.

– Vi vill ta ställning och visa att vegansk mat inte bara är näringsriktig utan riktigt gott också, säger Simon Wanler, vd och medgrundare av Bastard Burgers.

Burgarna kommer att serveras under lunchen måndagen den 2 september i hamburgerkedjans restaurang i Luleå.

– Vi vet att vegansk mat är både näringsrik, mättande och jävligt god. Därför är det viktigt för oss att lyfta denna fråga för kommunen. Både kommun- och skolledningen är självklart också välkomna på måndag, säger han.

De erbjuder även Luleås skolkockar en heldags utbildning i vegansk matlagning.

– Det är en myt att vegansk mat inte skulle vara näringsrik. Om du bara lagar en varierad kost och utgår ifrån smaker och rätter folk känner igen så blir eleverna både mätta och nöjda. Luleås skolkockar vet vad eleverna gillar och är bra på att god laga mat, precis som Bastard Burgers kockar. Om de bara får tillgång till rätt råvaror och rätt inspiration är det enkelt att laga näringsriktig vegansk mat, säger Gustav "Jävligt Gott" Johansson.

– Allt fler kommuner inser att vegansk mat inte handlar om specialkost utan att det är ett av de effektivaste sätten att minska sin klimatpåverkan och höja kvalitén på sin skolmat. Därför vill jag bjuda på en gratis utbildning för att visa Luleå kommun konkret hur de kan gör

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Emborg