Årets start up storsatsar

För att satsa helhjärtat på utvecklingen och kommersialiseringen av sina patenterade kedjehjul har Nordic wear parts startat ett dotterbolag.

4 mars 2019 08:30

I november prisades Nordic wear parts (NWP) som Årets start up på Piteås näringslivsgala. Vid årsskiftet startade bolaget ett dotterbolag – Nordic quick systems, (NQS).

NWP har specialiserat sig på legotillverkning för andra verkstadsföretag. Dessutom har de utvecklat ett speciellt kedjehjul där bitar ur det kan demonteras utan att hela hjulet måste plockas av från axeln. Nu har ägarna Niclas Granström och Nicklas Jadinge beslut att utveckla och sälja kedjehjulet i eget bolag.

Kedjehjulet har hårdtestats under tre års tid av bland annat SCA, Övik energi och Aditya birla.

– Samtliga tester har gått över all förväntan. Alla kunder är väldigt nöjda med framförallt den sänkta underhållskostnaden och ökade säkerheten, säger Nicklas Jadinge, vd på Nordic quick system.

För att stärka försäljningen av hjulet har NQS anställt Sammy Pergament som säljare. Efter att ha verkat som vd och drivit egna bolag valde han att flytta från Lund till Blåsmark. Han säger att nu ska kedjehjulet hårdlanseras på marknaden.

NQS har blivit antaget till Arctic business incubator (ABI) som ger stöd inom bland annat affärsutveckling, teambyggande och finansiering.

Som en del i expansionsfasen har företaget flyttat från Öjebyn till större lokaler på Pitholmsheden där det utvecklat samarbetet med verkstadsföretagaren Robert Berg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christoffer Markström Tommy Norin