Årets ledare ska prisas: ”Vi behöver bra ledare i Norrbotten”

Årets ledare i Norrbotten 2019 ska utses och juryarbetet pågår just nu för fullt. ”Det är en ynnest att få läsa motiveringar”, säger jurydeltagaren Mia Oldenburg.

5 december 2019 07:00

Det är Norrbottens Affärer som tillsammans med i.o.h organisationsutveckling står bakom priset Årets ledare i Norrbotten, som delas ut för trettonde gången. Allmänheten har varit med och nominerat ledare i Norrbotten som de tycker är värda den ärofyllda titeln och just nu arbetar juryn med att gå igenom alla nomineringar.

– Vi behöver bra ledare i Norrbotten för att utvecklas som län. Vi behöver skapa delaktighet med medarbetarna och därigenom nå goda resultat. Det går att få både och, säger Mia Oldenburg, chef studentservice LTU.

Det är fjärde året som hon deltar som jurymedlem.

– Det är en ynnest att få läsa motiveringar där medarbetare lyfter fram sina goda ledare och ger exempel på hur verksamheten förbättrats under gott ledarskap, hur bra det går att må på en arbetsplats och hur goda resultat det går att uppnå även finansiellt. Juryarbetet är fokuserat, för det gäller att sålla fram några kandidater bland mängder av goda exempel. Synd att inte fler kan få priset, det finns mängder av goda ledare i Norrbotten, säger Mia Oldenburg.

Med i juryn är också Sara Nilsson, jämställdhetsexpert, Grete Solvang Stoltz, personaldirektör LKAB, Karin Zingmark, professor Region Norrbotten, Per Selberg, delägare i.o.h., Mats Ehnbom, vd Norr Media och Elin Emborg, tf redaktör Norrbottens Affärer.

– Det är svårare och mer krävande än någonsin att vara chef och ledare i ett arbetsliv som är i extremt snabb förändring. Samtidigt är ledarens roll och prestation oerhört avgörande för organisationens framgång. Därför känns det viktigt att lyfta fram norrbottniska ledarförebilder som kan visa vägen för andra, säger Mats Ehnbom.

Tre finalister kommer att presenteras inom kort, och innan jul utses vinnaren som får titeln Årets ledare i Norrbotten 2019.

– Ledare behöver mer nu än tidigare en förmåga att se de stora möjligheter som finns i ett arbetslag som präglas av olikhet som ålder, härkomst, utbildningsnivå och kön eller annan könsidentitet. Den ledare som ser individen och kan ta vara på dess drivkrafter och kompetens, samt skapa en trygg arbetsmiljö, kommer att få medarbetare att trivas och vilja stanna kvar, säger Sara Nilsson och fortsätter:

– Faktumet att kreativitet och förmåga att tänka tillsammans med andra för att lösa komplexa problem och samhällsutmaningar sker i stabila verksamheter med trygga ledare. Vi ser genom nomineringarna till årets ledare att dessa finns i Norrbotten.

Tidigare pristagare:

2001: Annika Högström; Läkarjouren i Norrland, Gammelstad.

2002: Tomas Björk, Lantmännen Norrbotten.

2003: Hans Mörtberg, Kablia, Övertorneå.

2004: Tommy Innala, Polarica, Haparanda.

2005: Kim Traumer, Aspföretagen, Sävast.

2006: Maud Spencer, Svalson AB, Öjebyn.

2007: Erik Lindbäck, Lindäcks bygg, Piteå.

2014: Victoria Bäckström, Förvaltningsrätten, Luleå.

2015: Kristina Brännström, Sandens hälsocentral, Boden.

2016: Jonas Ekman, Luleå tekniska universitet, Luleå.

2017: Anna Andersson, Elgiganten, Luleå.

2018: Stefan Helmvall, vd på Lapplands Elnät, Jokkmokk.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Norrbottens Affärer