Den 26 februari sker den officiella byggstarten av Riksbyggens Brf Fjällvyn i Kiruna, det första projektet i den tioåriga satsningen på nya bostadsrätter i Malmfälten. Det blir ett spadtag utöver det vanliga med ett unikt framträdande av Kirunakören Vox Arctica med solister från Folkoperan i Stockholm i en magnifik ljus- och ljudupplevelse.

På plats under ceremonin är bland andra Kristina Zackrisson, kommunstyrelsens ordförande i Kiruna kommun och Leif Linde, vd Riksbyggen. Riksbyggen startar nu byggandet av 47 lägenheter i Brf Fjällvyn som blir de första nyproducerade bostadsrätterna i samband med samhällsomvandlingen.

– Det är med glädje som vi välkomnar Riksbyggens etablering i Luossavaara. Vi ser fram mot en långvarig relation med Riksbyggen som en av aktörerna för att klara de bostadsbehov som föranleds av stadsomvandlingen men också av den inflyttning som sker till kommunen, Kristina Zackrisson, kommunstyrelsens ordförande i Kiruna, i ett pressmeddelande.

Riksbyggen och LKAB ingick under 2017 ett avtal om 250 nya bostadsrätter i Malmfälten under de kommande tio åren. Först ut är Brf Fjällvyn och nästa projekt i tur är Brf Midnattssolen i Gällivare. Brf Midnattssolen är Riksbyggens första etapp av bostäder i i området Repisvaara. Det blir ett natur- och fjällnära boende i 40 välplanerade lägenheter.

– Intresset för våra nya bostäder är stort och 60 procent av alla bostadsrätter i Brf Fjällvyn är redan sålda eller reserverade. De boende i Riksbyggens andelsägande föreningar i Malmberget är också i behov av nya bostäder så därför är det glädjande att snart kunna erbjuda nya bostadsrätter på Repisvaara. Där planerar vi att påbörja försäljningen av lägenheterna i Brf Midnattssolen under våren, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr.