Nilles bar och camping vid E10 i västra Svartbyn startades redan 1960-1961 av Lis Marie Nilsson och hennes man Martin "Nille" Nilsson. Företaget bestod då av enbart en kiosk, men lokalerna har allt eftersom byggts ut. 2007 tog Ann-Sofie Landin och hennes man över Nilles.

För drygt ett år sedan blev de tre syskonen Frida Cramling, Sebastian Cramling och Freddy Cramling nya ägare av Nilles. Nu satsar syskonen Cramling vidare genom att utöka restaurangen.

– Vi försöker satsa nu och håller på att bygga ut en ny restaurangdel. Det blir omkring 60 platser till, det blir dubbelt så stort, säger Frida Cramling.

Syskonen har under året satsat extra mycket på hemlagad mat och gör så mycket de bara kan själva.

– Vi har mycket hemmagjorda hamburgare, bland annat Svartbymål och Norrlandsmål som vi gör själva. De är hemskt populära! Vi håller även på att arbeta med alkoholtillståndet just nu, förra ägarna hade det men vi har blivit tvungna att ansöka om nytt. Nu fattas bara ett prov, sedan är det klart.

Vilken är kundernas favoriträtt?

– Norrlandsmålet, det är en hemmagjord hamburgare som vi säljer runt 100 stycken av varje vecka..

Vad har ni för gäster?

– Folk som färdas efter vägen, turister, fotbollslag och hockeylag. Det är båda unga och gamla, även många Överkalixbor.

Är det mycket stamkunder?

– Jo, vi har vissa lastbilschaufförer som är stammisar, men även stammisar från Överkalix. Vi har ett äldre par som har varit här varje dag sedan vi öppnade, de har bara missat fyra dagar då hon opererade sitt knä.

När under året är det som mest hektiskt?

– Sommarmånaderna, men det borde underlätta nu när vi får utbyggnaden färdig, den ska vara klar till påsk.

Hur mycket omsätter ni?

– Oj, det är pappa som sköter sådant. Det är vi syskon som äger Nilles, men mamma och pappa är här mycket och hjälper till med pappersarbete och sådant.

Hur är det att ha ett familjeföretag?

- Roligt, men lite tufft ibland när inte vi syskon kommer överens. Då är det tur att vi har mamma och pappa.

Vad är roligast med jobbet?

– Att få träffa folk, det är alltid roligt med nya människor.