Anrika modebutiken ska överlåtas

Efter 51 år i branschen har Örjan Lindstedt, 68, bestämt sig. Nu söker han någon som kan ta över herr- och dammodebutiken Örjan's från och med årsskiftet.

9 augusti 2019 10:30

Örjan Lindstedts resa inom Bodens butikshandel har varit lång och händelserik. Han började på Åkerlunds herrekipering. Sedan var han på Jeansboxen. Därefter öppnade han tillsammans med en kollega Animalen och har sedan dess haft eget. Sedan drygt 20 år tillbaka har han drivit Örjan's jeans och kläder på Drottninggatan i Boden.

– Om jag har hållit på i 51 år och är 68 nu så är det dags att gå hem. Jag har tänkt att överlåtningen ska ske i januari 2020 eftersom att mitt kontrakt går ut den sista december, berättar Örjan Lindstedt till Norrbottens Affärer.

Hittills har han fått en del svar via mail från intressenter, men vem som ska ta över butiken har Örjan Lindstedt inte bestämt än.

– Jag har förhandlat fram en kanonhyra jämfört med tidigare som följer med från den första januari. Så det blir en helt ny hyra från den 1 januari.

Hur skulle du summera dessa år?

– Det är ett väldigt roligt arbete och socialt och tycker man om att umgås med folk så kan du inte få ett bättre jobb. Men man måste vara beredd på att arbeta. Man bygger upp en kundkrets med eget arbete.

Vad kan den nya ägaren förvänta sig?

– En affär som är en lönsam rörelse med en stadig kundkrets, konstaterar Örjan och fortsätter:

– En sak till att betona är att det finns ingen dam- och herrekipering kvar i Boden om ingen tar över. Det är ett företag som har gott renommé i Norrbotten. Stänger jag så finns det ingen liknande affär kvari Boden, och det hade varit tråkigt för Boden som stad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jessica Tervaniemi