60 000 i potten när studio blir e-sportarena

Nästa helg förvandlas Studio Nord i Sävast till en e-sportarena, då det är dags för Boden Brawl. ”Det här är årets coolaste event”, säger arrangören Emil Sandberg.

28 november 2019 13:34

E-sporteventet Boden Brawl arrangeras den 6-8 december i Studio Nord, som en del i firandet av Boden 100 år.

– Det här är årets coolaste event. Det är inte bara e-sport, det är verkligen något för hela familjen. Man kan komma hit och titta och man kan se filmer som har gjorts i Filmpool Nords studio, säger Emil Sandberg, affärsutvecklare på Boden Business Park och en av arrangörerna.

Han hoppas på att fler föräldrar ska få en bättre förståelse för e-sport.

– Det är nytänkande av Bodens kommun att våga satsa på det och framför allt förstå vad unga vill ha. Det är jättestort, säger han.

Under helgen arrangeras två olika turneringar i det populära spelet Fortnite. Den ena pågår hela lördagen och den andra börjar sent på lördag kväll och avslutas på söndag eftermiddag.

Tillsammans med Sparbanken Nord har man en prispott på totalt 60 000 kronor. De 160 platserna fylldes på mindre än en månad, men det finns en väntelista.

– Kom och träffa folk även om du inte har fått en plats i själva turnering. Det kommer att vara något som är väldigt speciellt och unikt. Det är gratis för alla som inte är med och tävlar, säger Emil Sandberg.

– Är man intresserad av spelutbildningen och vad som sker här på Boden Business Park är det ett ypperligt tillfälle att lära sig mer och träffa oss, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Emborg