Förebilder hyllas trots inställd galakväll

Luleås näringslivsgala i oktober ställs in på grund av covid-19 – men priserna ska delas ut och företagarna ska hyllas ändå. ”Nu mer än någonsin är det viktigt att lyfta företagsamhet”, säger Jenny Hellman, vd Luleå business region.

Luleå 10 juli 2020 11:38

Galan brukar samla cirka 750 personer men på grund av den rådande samhällssituationen har arrangemanget ställts in. De tio priserna kommer ändå att delas ut, men på annat sätt. Luleå business region menar att det just detta år är extra viktigt att uppmärksamma förebilder inom näringslivet. 

– Att ställa in vår galakväll känns så klart tråkigt, men vi är övertygade om att det är rätt beslut. Vi ser fram emot att fira tio värdiga vinnare på ett säkert sätt och med en twist. Nu mer än någonsin är det viktigt att lyfta företagsamhet och engagerade entreprenörer, säger Jenny Hellman, vd Luleå business region.

Hösten kommer ändå att andas Luleå business awards, då samarbetspartnern och eventarrangören Norr Media planerar att låta företagen bakom priserna, jurygrupperna och vinnarna ta plats på andra sätt.

– Vi kommer skildra juryarbetet och processen bakom att få fram vinnarna i de olika kategorierna. Förhoppningsvis kan vi även skapa små minievent som gör det extra festligt för vinnarna, fast på ett coronasäkert vis, säger Ann-Sofie Lund, projektledare vid Norr Media.

Planen är att arrangemanget tar en paus detta år, för att fortsätta som vanligt igen nästa år.
– Vi får alla ladda om för Luleå business awards 2021 och en galakväll då vi förhoppningsvis kan samlas igen. Denna typ av arrangemang är en fantastisk mötesplats för näringslivet, för att nätverka, bli inspirerad och samtidigt rikta strålkastarljuset på företagen, avslutar Jenny Hellman.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Parmhed

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Luleå

Luleåföretaget växer – rekryterar ny chef

Näringsliv

Bygghandlarna om rekordsommaren

Näringsliv

Därför bör du se över dina försäkringar

Företagande

Här är det full fart i bagarstugan

Nyetableringar

Lista: Veckans nystartade bolag

Visa fler