Jag och blocket.se. Finns säkert ett par skilsmässor där ute på grund av detta förhållande.

Det finns många variabler på hur man kan leta. Sverige, Norrbotten eller enbart Luleå. Lägg där till bilmärke, modell, årsmodell, körsträcka, fyrhjulsdrift med mera.

Om du gillar att förhandla kan du göra affärer på begagnat som du inte trodde var möjligt.

Artikelbild

| Jimmy Landström

Men det går – vis av mina erfarenheter från när jag bodde i Egypten. Vi återkommer till det.

Timmarna rullar lätt iväg när jag scrollar bland nytt som gammalt, nostalgi eller närapå nyköp.

Det finns någonting för alla och det är som att öppna en påse Gott & Blandat. Lukten av att sätta sig i ett skinnsäte i bättre skick, krama om ratten med nävarna, ja det kan vara kärlek vid första ögonkastet. Eller precis tvärtom.

När jag och tidigare kollegan André drog iväg till Stockholm för några år sedan hade vi ringat in tio potentiella bilköp i Stockholm med omnejd. Målet var att köra hem och därför hade vi bara bokat enkelbiljett med flyget. Vi hittade också pärlan på Söder. Jag lämnade ett bud och sedan drog vi vidare för att ge säljaren huvudbry. När vi återvände en stund senare började förhandlingen. Checklistan som innehöll vinterdäck i bra skick, motor och kupévärmare etcetera var snabbt avbockad. Den hade allt, men jag ville pruta ännu mer. Innan vi ens hade provkört vrålåket var bilhandlaren på väg att kasta ut oss om jag öppnade munnen en gång till angående priset. När vi rullade ut ur garaget för att testköra den på E4:an mot Södertälje log vi, inte säljaren. Det är alltid ett gott tecken.

Till slut styrde vi också norrut igen.

Förhandla? Min mor var inte lika begeistrad när jag tillbringade tre timmar på en marknad i Egypten för att pruta ned en vattenpipa från 900 kronor till 300 kronor. Det gick och jag fick med en present till henne också.