Det mindre fantastiska vårtecknet

Äntligen vår, som jag har längtat. Våren är helt klart nummer ett på min årstidstopplista, det skriver Emma Laiti i sin krönika.

5 april 2019 07:00

Men våren i norr skiljer sig dramatiskt från södra Sverige. Den våren som jag är van vid. Men jag tycks förtränga år efter år det jag tycker är jobbigt med min favoritårstid. De mindre fantastiska vårtecknen.

Småsten i skorna till exempel. Jag har funderat många gånger på hur de lyckas hoppa upp och sedan ned i skorna trots att man har byxor över?

Vi har kläder för alla väder, för hela familjen som slåss om sitt revir i hallen. Det finns kläder för en polarexpedition, regn och rusk inklusive rullning i vintrigt slush samt lättare vårjackor med luftiga sneakers. Sist jag kollade fanns även en och annan flipp flopp från senaste utlandsresan.

Vi har också en sån där härlig låda i hallen med allt skit som inte har någon naturlig plats i vårt hem. I den bor det mynt, pennor, hänglås utan nyckel, kvitton, gem, navelludd samt gamla trisslotter med vinst. Det finns tydligen ett sista datum för inkassering av trisslotter, tro det eller ej.

OBS! Varning för känsliga morgonläsare. Ska vi prata om hundbajs? Ja det ska vi! Det var inte härligt för 5 något veckor sedan som någon bestämde sig för att inte orka städa efter vovven. Det är definitivt sjukt ohärligt nu när bajset fått legat och gottat till sig och myst riktigt ordentligt i vårsolen. Tack alla ni som plockar upp efter er fyrbenta vän.

Vad har jag mer på min lista…. Jo jag envisas med att klä på mig det absolut varmaste jag har trots att termometern visar plus, det är lite som att jag inte riktigt litar på att solen faktiskt värmer. Vilket resulterar i svettningar och lätt irritation. Ett riktigt I-landsproblem.

Idag tänkte jag, okej våren du vinner jag kastar in handduken nu blir det vårjacka samt möss- och vantfritt för hela slanten…..lurad, det började snöa jättestora snöflaksflingor, 1-0 till våren.

Jag är även omänskligt trött på kvällen. Somnar klockan 20.30 som en och annan pensionär. Inbillar mig att jag läst något om att när ljuset återvänder så blir vi trötta och deprimerade, det gäller främst oss i norra Norrland. Det kan vara så att jag blir deprimerad av att jag nu inser att jag levt i smuts i 2 månader som jag inte sett i vintermörkret som nu dansar glatt runt i solskenet.

Jag älskar våren trots alla de mindre härliga vårtecknen. Gissar att allt det fantastiska med våren gör att jag även nästa år kommer glömma bort det jobbiga fram tills hundbajset saktar tinar fram.

Veckans

Plus: Konserten med Sandro Cavazza

Minus: När snöslask fryser som man sedan försöker promenera över och samtidigt se anständig ut.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Laiti