De blev första guldkornet som prisades

Heri var det första företaget som tog emot priset Årets Guldkorn, när det infördes 2017. "Vi blev djupt smickrade", säger Yvonne Erlandsson.

Luleå 17 oktober 2020 07:00

Företaget Heri grundades av Hans och Laila Erlandsson 1977, företaget har idag 14 anställda och drivs av grundarnas barn, syskonen Henrik, Rikard och Yvonne Erlandsson.  

Hur var det att ta emot priset som Årets Guldkorn? 
– Det var lite roligt, Peter Olofsson från Kaiding kom in och ville prata med oss. Han är ju advokat så man tog ett djupt andetag och tänkte ”vad är det nu då”. Men vilket roligt ärende han besökte oss i. Vi blev djupt smickrade och det var helt fantastiskt att få ta emot detta pris, säger vd Yvonne Erlandsson.

Vad har det här priset haft för betydelse?
– Det betyder mycket att bli uppmärksammad av någon annan. Syftet med priset är ju att lyfta företag som kanske inte syns så mycket just här och nu, men som funnits under en lång tid och står stadigt. Det är fint att det finns ett pris för den kategorin av företagare också. Efter prisutdelningen var det jättemånga som hörde av sig och gratulerade. 

Vad har hänt med företaget sedan ni tog emot priset? 
– Vi har jobbat på som vanligt och driver företaget i samma andra. Vår vision är att fortsätta under en lång tid och arbetar för att fortsätta vara ett företag och en arbetsgivare att räkna med under lång tid framöver. 

Det är ju några år sedan ni fick priset, men minns ni hur ni firade? 
– Vi firade tillsammans med personalen. Det är jätteviktigt för oss att de känner att de är precis lika delaktiga i priset som oss ägare. Det är det gemensamma arbetet som är anledningen till att vi vann. 

Hur viktigt tycker du det är med priser just detta år? 
– Det är nog dessa år man ska lyfta priser och utmärkelser ännu mer. Att sätta guldkant på någons tillvaro och lyfta företag som fortsätter kämpa och står stadigt under många år. Det är viktigt för näringslivet över tid. 

  

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ann-Sofie Lund

Ämnen du kan följa
Årets guldkorn
Priser & utmärkelser

Stabila företag lyfts fram i rampljuset

Läs mer!
Luleå

Telejätten: Luleå får sitt 5G-nät väldigt snart

Luleå

Nya aktörer får bygga i Kronans nya stadsdelscentrum

Nyheter

Unik självkörande maskin redo för skogen

Priser & utmärkelser

Årets UF-ambassadör utsedd: "Det känns helt magiskt".

Älvsbyn

Polarbröd vinner pris i hållbarhetsredovisning

Visa fler