Vad har du gjort tidigare?

Jag har arbetat som frisör i Luleå och har haft en egen firma i flera år, men nu har jag bestämt mig för att starta ett aktiebolag och ska öppna en egen salong. Inom frisörbranschen har jag arbetat aktivt i tolv år.

Varför har du startat detta företag?

Det har med omständigheterna att göra. Jag fick ett erbjudande om att öppna en egen salong i de nya lokalerna i Bryggerier, det kändes som en chans som jag helt enkelt inte fick missa. Min kompis, Lisa Liljedahl, ligger bakom hela projektet med Bryggeriet och sex nya företag skulle få flytta in under samma tak där och vi blir ett av dem.

Hur ser efterfrågan ut?

Det finns en stor efterfrågan. Alla som har hår är en del av marknaden och Luleå som stad är ganska frisöttät vilket enligt mig tyder på att vi är måna om våra frisyrer. Jag har ännu inte sett någon nedgående trend och i och med att jag ändå har etablerat mig lite tror jag bara att jag mitt företag har en stor utvecklingspotential.

Vilka ambitioner har du?

Detta är som sagt min första helt egna salong, så jag hoppas att detta blir början på något större.

Vad har varit svårast hittills?

Det svåraste har varit att vi inte kunnat veta när vi kan öppna. Eftersom lokalen gått genom en stor renovering har de inte kunnat beräkna exakt när den skulle bli klar och så. Hade jag inte haft en frisörstol som jag hyrt in mig på sedan tidigare, utan att denna lokal hade varit vad allt hängde på, så hade allt varit väldigt mycket svårare.

Har du något tips till andra som går i företagstankar?

Man ska omge sig med personer som har mycket erfarenhet och som man kan använda som bollplank. Det ska vara typ en mentor som är positiv och som kan stötta en, det tror jag är bland det viktigaste.