Hej! Hur är läget?

– Läget är fantastiskt. I och med att jag har semester får jag vara ledig och umgås med familj och vänner. Under semestern ska jag inte göra så jättemycket, så läget är härligt.

Vad har du för dig i sommar?

– Just nu är jag på väg till soptippen, haha. Jag börjar jobba igen den sjunde augusti och fram till dess passar jag på att ägna tiden åt familjen och mina vänner. Ledigheten brukar också handla om att få saker gjorda hemma. Något litet byggjobb eller målarjobb ska jag få gjort också, det är sådant som brukar bli liggandes under resten av året.

Vilken är din favoritaktivitet när du är ledig?

– Oftast försöker jag träna mycket. Det är ett bra sätt att hålla igång och ta hand om kroppen på, samtidigt fungerar det bra som avstressning.

Har du alltid bott i Boden?

– Jag är född och uppvuxen i Boden, men jag har inte alltid bott här. I Umeå bodde jag fem år medan jag studerade och sedan flyttade jag till Karlskoga där jag bodde nio år.

Vad tyckte du om Umeå och Karlskoga?

– Både Umeå och Karlskoga var fina och trevliga städer, men av dessa är Boden min favorit. Jag tycker faktiskt att Boden är underskattat, särskilt som sommarstad med alla vatten runt omkring.

Hur blir man kommunchef i Boden?

– Haha, det är en bra fråga faktiskt. Jag var ekonomichef i Piteå i nio år och kommunchef där i sex år, sen blev tjänsten i Boden ledig och så sökte jag den. De tyckte väl att jag var någorlunda lämplig så jag fick jobbet. Min arbetsuppgift är att förverkliga de politiska visionerna som fullmäktige fastställer. Vi ska nå de mål som politikerna sätter upp.

Har du alltid velat syssla med sånt här?

– Jag har alltid jobbat inom offentlig sektor och hamnade här. Jag trivs bara mer och mer. Det som är så spännande med att jobba i en kommun är att man jobbar med allt från att se till så att rör blir nedgrävda i marken till att hjälpa de svagaste i samhället. Det är en häftig utmaning.

Vilken är din drömreform för att förbättra Boden?

– Jag skulle nog vilja få igång en ordentlig snurr på handeln och restaurangerna så att bodensarna får någonstans och roa sig på. Det finns mycket fint här, men den pusselbiten som saknas är en pulserande stadskärna. Något som inte måste konkurrera med Luleå, utan som de i Boden vill gå till.

Hur ser din relation till Boden ut?

– Det är min barndoms stad. Den finns djupt i hjärtat. Det blev så att jag var tvungen att flytta för att studera, men jag återvände.

Har du gjort lumpen?

– Ja. Jag gjorde lumpen i Boden vid I19. Hela försvarsmakten är en viktig del av staden. På senare år har jag kunnat se hur försvarsmakten har påverkat Boden. Både byggnadsmässigt och människorna här. Jag inbillar mig att vi är en välkomnande stad i och med att de som jobbat inom försvaret alltid bytts ut och att de har kommit från olika platser, att detta liksom rotat sig i Bodensarnas mentalitet. Även att idrottslivet är viktigt här tror jag beror på I19.

Vilket är ditt smultronställe i Boden?

– Jag är egentligen ingen naturmänniska, men ett ställe som Rävasten kanske? Att fara och fika där. Annars hänger jag mycket på golfbanan.

Hur hoppas du att du uppfattas av bodensarna?

– Jag hoppas ändå att jag har lyckats ta en ganska offentlig profil. Jag försöker att inte sitta i stadshuset så mycket, jag vill träffa människor som kan dela med sig av sina tips och idéer till mig. Utvecklingen sker inte i Stadshuset, den sker bland folket.