Det rör totalt cirka 180 företag och fastighetsägare i Boden samt omkring 140 villahushåll och företag i Överkalix.

Telia storsatsar på bredband via fiber runt om i landet. I kampanjen som nu har startat får omkring 16 000 villahushåll och företag i 52 kommuner möjligheten att ansluta sig till Telias öppna fibernät och ta del av en framtidssäker teknik.

Telia satsar mest av alla operatörer i utbyggnad av nätinfrastruktur i Sverige. Enbart i utbyggnaden av supersnabb fiber i Sverige satsar Telia upp till 12 miljarder under åren 2015 och 2018. I kampanjen som nu har startat och som pågår till 28 maj 2017 omfattas cirka 13 700 villahushåll.

Regeringens mål om att 95 procent av Sveriges hushåll och företag ska ha tillgång till minst 100 Mbit/s till år 2020 är en drivkraft i Telias satsning. Med Telias Öppen Fiber får man tillgång till snabbt bredband med hastigheter på upp till 1000 Mbit/s.

– Fiberfebern fortsätter och det känns jättebra att kunna erbjuda så många en snabb och stabil uppkoppling som ger både hushållen och företagen helt nya möjligheter. Med fiber kan hela företaget kopplas upp och familjen kan streama film och surfa samtidigt utan att kvaliteten försämras. Fiber gör det också möjligt att dra nytta av framtidens digitala service inom många områden, bland annat sjukvård och utbildning, säger Linda Hernström, chef för Telia Fiber i ett pressmeddelande.